duminică, iunie 15, 2008

Alegeri locale 2008, turul 2, prima parte


Alegătorii din 1.474 de localităţi, aşteptaţi să-şi decidă primarul
Alegătorii din 1.474 de localităţi, aşteptaţi să-şi decidă primarul (Imagine: Mediafax Foto)
Alegătorii din aproape 1.500 de localităţi, inclusiv Bucureşti, sunt aşteptaţi, duminică, la urne, de la ora 7.00 şi până la ora 21.00, pentru a-şi decide primarul în al doilea tur al alegerilor locale, câştigători urmând să fie declaraţi candidaţii care au obţinut cel mai mare număr de voturi.

Potrivit datelor făcute publice de Biroul Electoral Central, din cele 3183 de mandate de primar, au fost atribuite în urma primului tur de scrutin mai mult de jumătate, iar 1474 mandate urmează să fie disputate în al doilea tur de scrutin.

Conform legii, la acest tur participă numai candidaţii clasaţi pe primele două locuri, respectiv candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj.

Astfel, al doilea tur de scrutin este organizat în localităţile unde niciunul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate. Legea prevede, de asemenea, că un al doilea tur de scrutin se organizează şi în caz de balotaj între mai multi candidaţi la funcţia de primar.

Potrivit unei hotărâri a BEC, la turul doi de scrutin pentru alegerea primarului vor putea participa trei candidaţi dacă pe locul doi se află candidaţi care au obţinut un număr egal de voturi la scrutinul de duminică.

De acestă dată, alegătorii vor primi un singur buletin de vot, pe care candidaţii vor fi înscrişi unul sub celălalt, în funcţie de numărul voturilor obţinute la primul tur de scrutin, în caz de balotaj poziţia candidaţilor fiind stabilită de ordinea alfabetică. În Bucureşti, în sectoarele 1,4,5 şi 6, cetăţenii vor primi două buletine de vot, respectiv pentru primarul general şi pentru primarul de sector.

Potrivit prevederilor legale, au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit 18 ani, cu condiţia ca aceştia să nu fie puşi sub interdicţie sau să fie lipsiţi de drepturile electorale pe durată stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

Începând cu alegerile locale din anul 2008, cetăţenii cu drept de vot din Uniunea Europeană care au domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români.

Conform unei decizii luate de BEC, cetăţenii cu drept vot care şi-au schimbat domiciliul între cele două tururi de scrutin nu îşi vor putea exprima dreptul de vot la noul domiciliu la cel de-al doilea tur de scrutin. Decizia BEC s-a bazat pe argumentul că turul doi de scrutin este, de fapt, o continuare a operaţiunilor din primului tur pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Pentru prima dată la alegerile locale, la turul doi de scrutin vor putea vota persoanele care au împlinit 18 ani între cele două tururi de scrutin, acestea urmând să fie înscrise, aşa cum a hotărât BEC, în listele suplimentare din secţiile de votare unde sunt arondate conform domiciliului.

Pentru turul doi al alegerilor locale, vor funcţiona, în cele mai multe dintre localităţi, aceleaşi secţii de votare ca la primul tur, respectiv câte o secţie de votare la 1.000-2.000 de locuitori, în localităţile urbane şi câte o secţie de votare la 500 - 2.000 de locuitori, în comune.

Pentru buna desfăşurare a procesului electoral, BEC a avizat suplimentarea numărului secţiilor de votare pentru alegerile care vor avea loc duminică, fiind înfiinţate noi secţii de votare în judeţele Ilfov, Iaşi, Argeş şi Braşov. Astfel, la propunerea primarilor, vor fi amenajate, secţii noi de votare în vederea turului doi de scrutin în localităţile Vidra şi Ştefăneştii de Jos (judeţul Ilfov), Podu Iloaiei, Ciurea şi Leţcani (judeţul Iaşi), în localitatea Ştefăneşti (judeţul Argeş) şi în localitatea Târlungeni (judeţul Braşov).

BEC a acceptat aceste suplimentări în condiţiile în care, potrivit Legii privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare se fac de către primari, prin dispoziţie, care trebuie să fie adusă la cunoştinţa alegătorilor în termen de cel mult 20 de zile de la stabilirea datei alegerilor.

Alegătorii îşi vor exercita dreptul de vot numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în copia de pe listele electorale permanente, în copia de pe listele electorale complementare, întocmită pentru cetăţenii UE, sau în lista suplimentară întocmită de primar.

În listele suplimentare vor fi înscrise persoanele care, în ziua votării, constată că nu figurează pe listele electorale permanente şi demonstrează cu documentele de identitate că domiciliază pe raza secţiei de votare respective, dar şi persoanele care au ajuns la majorat între cele două tururi de scrutin.

Turul doi de scrutin va fi organizat în patru dintre cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, respectiv sectoarele 1, 4, 5 şi 6, şi pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.

Al doilea tur de scrutin va fi organizat în mai multe municipii, printre care Aiud (judeţul Alba), Câmpulung, Curtea de Argeş (Argeş), Bacău, Moineşti, Oneşti (judeţul Bacău), Beiuş, Marghita (Bihor), Bistriţa (Bistriţa Năsăud), Dorohoi (Botoşani), Făgăraş, Săcele (Braşov) şi Brăila (judeţul Brăila).

Pentru a doua oară vor fi aşteptaţi la urne şi cetăţenii cu drept de vot din municipiile Râmnicu Sărat (Buzău), Reşiţa (Caraş-Severin), Călăraşi, Olteniţa (judeţul Călăraşi), Câmpia Turzii, Dej, Gherla (Cluj), Mangalia (Constanţa), Sfântu Gheorghe (Covasna), Moreni (Dâmboviţa), Calafat (Dolj) şi Galaţi şi Tecuci (judeţul Galaţi).

Nu au reuşit, în data de 1 iunie, să îşi aleagă primarul din primul tur de scrutin locuitorii din municipiile Gheorghieni (Harghita), Hunedoara (judeţul Hunedoara), Feteşti, Urziceni (Ialomiţa), din Iaşi şi Paşcani (Iaşi), Sighetu Marmaţiei (Maramureş), Drobeta Turnu Severin şi Orşova (Mehedinţi), Sighişoara şi Târnăveni (Mureş), Roman (Neamţ), Caracal (Olt), Ploieşti, Câmpina (Prahova), Satu Mare şi Carei (judeţul Satu Mare).

Primari aleşi din al doilea tur de scrutin vor avea, de asemenea, municipiile Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei (judeţul Suceava), Alexandria, Roşiori de Vede (Teleorman), Lugoj (Timiş), Vaslui şi Huşi (judeţul Vaslui), Drăgăşani (Vâlcea) şi Focşani (judeţul Vrancea).

Peste 8.500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la secţiile de votare şi în zonele adiacente din întreaga ţară la cel de-al doilea tur al alegerilor locale.

Chiliman: Am votat pentru menţinerea unei conduceri descentralizate
Chiliman: Am votat pentru menţinerea unei conduceri descentralizate (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, Andrei Chiliman, a votat, duminică, pentru menţinerea în Bucureşti a unei conduceri descentralizate şi a făcut un apel către cetăţeni să vină şi ei la vot şi să nu îi lase pe alţii să decidă în locul lor pe cei care vor conduce administraţiile locale.

"Eu am votat pentru o conducere descentralizată, în continuare, a Bucureştiului. Cred că este foarte important ca cetăţenii să vină la vot şi să nu-i lase pe alţii să decidă în locul lor. În felul ăsta cred că democraţia poate să funcţioneze mai bine în România", a declarat Andrei Chiliman, după ce a votat la o secţie de votare deschisă la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Capitală.

El a venit la vot împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi.

Întrebat dacă se aşteaptă la o prezenţă mai consistentă la vot, Chiliman a apreciat că există posibilitatea ca bucureştenii să nu fie plecaţi în număr mare din Capitală.

Candidatul liberal a spus că a votat de dimineaţă pentru că are de gând să meargă prin secţiile de votare.

"Eu o să umblu astăzi (duminică - n.r.) prin sector în secţiile de votare să văd dacă totul este în regulă în timpul votului. Fiind candidat, am voie să umblu prin secţiile de votare", a spus liberalul.

Întrebat dacă regretă că nu-l votează pe Ludovic Orban la Primăria Capitalei, Chiliman a spus că dintre toţi candidaţii "Ludovic Orban era, de departe, cel mai bine pregătit pentru această funcţie".

Năstase: Am votat aşa cum mă gândeam să votez înaintea primului tur de scrutin

Năstase: Am votat aşa cum mă gândeam să votez înaintea primului tur de scrutin (Imagine: Mediafax Foto)
Fostul premier Adrian Năstase a votat, duminică, la Liceul Jean Monnet din Capitală, el precizând, la ieşirea de la urne, că a votat pentru retrocedarea dreptului de proprietate asupra Bucureştiului către bucureşteni.

"Am votat pentru retrocedarea dreptului de proprietate asupra oraşului, care a fost în proprietatea unui partid timp de opt ani. Sper ca bucureştenii să-şi reia dreptul de proprietate asupra propriului oraş", a spus Năstase.

El a arătat că, până acum, bucureştenii au primit tot felul de proiecte japoneze, neo-zeelandeze, australiene şi şi-a exprimat speranţa că, poate, începând de acum, vor primi un proiect solid, pentru bucureşteni, făcut de bucureşteni, pentru interesele lor.

Întebat dacă şi-a imaginat înaintea primului tur că va vota în acest fel la al doilea tur de scrutin, Năstase a răspuns: "Şi înainte de primul tur mă gândeam că o să votez aşa, dar n-a fost să fie aşa, aşa că de data asta am votat aşa cum mă gândeam să votez atunci când ne pregăteam pentru primul tur de scrutin".

Năstase a venit la vot împreună cu soţia sa, Dana.

Murgeanu: Am emoţii, poate nu atât de mari cât ar trebui
Murgeanu: Am emoţii, poate nu atât de mari cât ar trebui (Imagine: Mediafax Foto)
Candidatul PDL la Primăria Sectorului 1, Răzvan Murgeanu, a declarat, duminică, la ieşirea din cabina de vot, că a votat pentru bucureşteni şi că are emoţii, dar nu atât de mari "cât ar trebui", iar la ieşirea din secţie el a completat un chestionar pentru exit-poll-ul CCSB.

Răzvan Murgeanu a venit împreună cu soţia sa la secţia de votare deschisă la Liceul "Tudor Vianu" din Sectorul 1. Candidatul PDL a arătat că a votat "pentru Bucureşti, pentru bucureşteni, pentru locuitorii Sectorului 1".

Întrebat dacă are emoţii, el a răspuns: "Ar fi culmea să nu am emoţii. Evident că am emoţii, nu atât de mari cât ar fi trebuit, poate. Sunt destul de liniştit, în general".

La ieşirea din secţia de vot, Murgeanu a completat un chestionar pentru exit-poll-ul CCSB, pe care îl va difuza Antena 3 duminică seară.

Oprescu susţine că Negoiţă a interzis accesul ONG-urilor în secţiile de votare din Sectorul 3
Oprescu susţine că Negoiţă a interzis accesul ONG-urilor în secţiile de votare din Sectorul 3 (Imagine: Mediafax Foto)
Biroul de presă al candidatului independent Sorin Oprescu susţine că la sediul de campanie al acestuia a fost semnalat faptul că în Sectorul 3, din dispoziţia primarului Liviu Negoiţă, observatorii ONG-urilor nu sunt lăsaţi să intre în secţiile de vot, deşi îndeplinesc condiţiile legale.

Prezentăm integral comunicatul biroului de presă al lui Sorin Oprescu:

"Încercare de fraudare a alegerilor la nivelul Sectorului 3

La sediul de Campanie al Candidatului Independent Sorin Oprescu a fost semnalat faptul că la nivelul tuturor secţiilor din Sectorul 3, din dispoziţia primarului acestui sector, observatorii ONG-urilor nu sunt lăsaţi să intre în secţiile de vot, deşi îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de lege.

Precizăm că, în conformitate cu legea electorală actuală, un independent nu are reprezentanţi direcţi în secţiile de votare, aşa cum au toţi candidaţii partidelor.

În aceste condiţii orice candidat independent se poate baza doar pe obiectivitatea asigurată de ONG-urile şi reprezentanţii ne-politici aflaţi în secţiile de votare.

Interzicerea dreptului de a participa în secţii ca observatori ai reprezentanţilor unor ONG-uri ne îndreptăţesc să afirmăm că se încearcă fraudarea alegerilor."

Băsescu a votat pentru un primar care să continue proiectul de modernizare a Bucureştiului

Băsescu a votat pentru un primar care să continue proiectul de modernizare a Bucureştiului (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu, soţia sa şi fiica cea mică au votat, duminică, la Liceul Xenopol din Capitală, şeful statului declarând la ieşirea din secţia de vot că viitorul primar, care trebuie să continue proiectul existent de modernizare a Bucureştiului, are nevoie de susţinerea bucureştenilor.

Şeful statului a sosit la Liceul Xenopol împreună cu soţia şi cu cele două fiice. Traian Băsescu împreună cu soţia sa şi cu fiica cea mică au intrat în secţia de votare, unde preşedintele i-a salutat pe cei prezenţi şi a fost fotografiat cu telefoanele mobile de câţiva membri ai biroului secţiei de votare.

Întrebat dacă are emoţii, Traian Băsescu a răspuns că nu are, din moment ce nu candidează.

După ce a votat, preşedintele Băsescu a dat mâna cu membrii biroului secţiei de votare şi a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. El a spus că speră într-o prezenţă mare la vot pentru că primarul care va fi ales are nevoie de susţinerea bucureştenilor.

"Vă spun din experienţă, modernizarea Bucureştiului este un proces extrem de greu, extrem de dificil de realizat dacă primarul nu este susţinut de Consiliu pe de o parte, dar cel mai important este să fie susţinut de bucureşteni, pentru că modernizarea Bucureştiului înseamnă lucrări care de multe ori generează inconveniente", a afirmat Băsescu.

El a afirmat că infrastructura Bucureştiului trebuie refăcută.

"Ştiu de la dumneavoastră - nu este o critică pentru presă - că totdeauna vă supăraţi că se lucrează prea multe bulevarde deodată, dar Bucureştiul este putred dedesubt şi trebuie refăcută infrastructura. Dacă stăm să le luăm bulevard cu bulevard, probabil ne trebuie 100 de ani. De aceea, de multe ori lucrările se desfăşoară simultan pe mai multe fronturi", a spus Băsescu.

În opinia sa, primarul Capitalei trebuie să fie un om hotărât, "care să nu schimbe ceea ce a început".

"Şi nu este o declaraţie pro domo. Eu mi-am asumat un proiect de modernizare a Bucureştiului pe un studiu japonez, am făcut atât cât am avut timp în mandatul meu, a continuat în mandatul primarului Videanu, iar următorul primar trebuie să rămână consecvent pe soluţiile din studiul japonez. Altfel, dacă începem inovaţii, acum s-ar putea ca proiectul de modernizare al Bucureştiului să fie ratat", a afirmat Băsescu.

El a ţinut să sublinieze "cu toată responsabilitatea" că nimeni nu va putea schimba Bucureştiul peste noapte sau într-un singur mandat. "Fiecare primar lasă ceva din sănătatea lui şi nervii lui, din sufletul lui, într-un mandat de primar. Poate şi asta trebuie apreciat", a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că în mandatul său el a lăsat "mult suflet" şi un proiect despre care a spus că ar dori să fie continuat.

La ieşirea din secţia de votare, Traian Băsescu a fost întâmpinat de un fost angajat al companiei Rolast Piteşti, care i-a înmânat un memoriu, rugându-l pe şeful statului ca acel document să fie analizat la Preşedinţie.

Şeful statului l-a asigurat pe acesta că documentul va fi analizat şi va fi transmis către instituţiile abilitate să rezolve problema. "Sunteţi al treilea preşedinte pe care îl sesizez", i-a spus bărbatul şefului statului. "Poate de data asta aţi nimerit bine", a replicat Băsescu.

Prezenţa la vot în Bucureşti, la ora 10.00, a fost de 3,91 la sută
Prezenţa la vot în Bucureşti, la ora 10.00, a fost de 3,91 la sută (Imagine: Mediafax Foto)
Biroul Electoral Central a informat că dumincă, la ora 10.00, prezenţa la vot în Capitală a fost de 3, 91 la sută, cea mai scăzută înregistrându-se în sectorul 3.

Pe sectoare situaţia prezenţei la vot a fost următoarea:

Sectorul 1 - 4,93 la sută;

Sectorul 2 - 3,57 la sută;

Sectorul 3 - 3,17 la sută;

Sectorul 4 - 3,97 la sută,

Sectorul 5 - 3,76 la sută

Sectorul 6 - 4,49 la sută.

Următoarea situaţie privind prezenţa la vot este aşteptată la ora 15.30.

Geoană a venit singur la secţia de votare
Geoană a venit singur la secţia de votare (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după ce a votat, că speră ca aceia care au crezut că pot acapara Bucureştiul timp de opt ani de zile să primească un vot de blam.

Geoană a votat, duminică, la Liceul Jean Monnet, în jurul orei 11.15.

El a venit singur, spunând că soţia sa este acasă, cu copiii.

Geoană a spus că, pentru PSD, turul întâi al alegerilor din Capitală a reprezentat "un moment dificil", în condiţiile în care candidatul PSD, Cristian Diaconescu, nu a intrat în turul doi.

"Dar important este ca astăzi Bucureştiul să aibă o nouă şansă, ca aceia care au crezut că pot să acapareze Bucureştiul timp de opt ani de zile să primească un vot de blam. (...) Cred că trebuie încercat şi altceva decât ceea ce a fost în ultimii opt ani de zile", a afirmat liderul PSD, după ce şi-a exercitat dreptul de vot.

Geoană a apreciat că prezenţa la vot în Bucureşti, spre deosebire de alte oraşe, va fi mică, în condiţiile în care şi vremea este defavorabilă în Capitală.

Tăriceanu a votat cu cartea de identitate

Tăriceanu a votat cu cartea de identitate, supravegheat îndeaproape de preşedintele comisiei (Imagine: Mediafax Foto)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a votat, duminică, însoţit de soţie şi de fiul său cel mic, membrul comisiei care i-a înmânat premierului buletinul de vot spunând că acesta a prezentat cartea de identitate, şi nu cartea de alegător, cum s-a întâmplat la primul tur al alegerilor locale. El a sosit la secţia de votare în jurul orei 11.30, membrul comisiei care a înmânat buletinele de vot spunând că atât premierul, cât şi soţia acestuia au prezentat cărţile de identitate.

Ioana Tăriceanu a ieşit mai repede din cabina de vot, urmată la scurt timp şi de premier. La primul tur de scrutin, acelaşi membru al comisiei a acceptat ca premierul să voteze cu cartea de alegător, spunând ulterior că acestea au fost instrucţiunile primite de la preşedintele comisiei, dar şi că i-a fost "jenă" să îi facă observaţie primului-ministru.

Lângă urnele de vot a stat permanent preşedintele secţiei de votare, care a supravegheat procedura. Acesta a coordonat secţia de votare şi în urmă cu două săptămâni, când a transmis Biroului Electroral de sector un proces verbal în care atenţiona că şeful Guvernului a votat cu cartea de alegător, deşi legea nu îi permite.

Şeful Guvernului a arătat că a votat pentru o Capitală cu o administraţie mai competentă, mai apropiată de cetăţean şi cu o viziune de viitor prin care să fie rezolvate problemele vechi de zece ani ale oraşului.

El a apreciat că Bucureştiul merită să asigure condiţiile unei adevărate metropole, cu un nivel mai ridicat de curăţenie, un trafic normal şi o reglementare mai serioasă şi coerentă a construcţiilor, arătând că, din păcate, Capitala riscă să devină un oraş cu "o concurenţă doar între zgârie-nori", fără o personalitate proprie din punct de vedere al dezvoltării urbanistice.

Premierul a fost întrebat de presă de ce nu a mai votat cu cartea de alegător, dar nu a răspuns.

La ieşirea din secţia de votare, Tăriceanu a observat în parcare un autoturism vechi Opel pe care l-a arătat fiului său, întrebându-l dacă îi place maşina şi dacă ştie ce marcă este.

Tăriceanu a votat în urmă cu două săptămâni, la primul tur al alegerilor locale, pe baza cărţii de alegător, el precizând ulterior, printr-un comunicat al Guvernului, că s-a prezentat la vot cu toate documentele de identitate şi că era responsabilitatea membrilor biroului secţiei de votare să vegheze la respectarea procedurilor de vot pentru a atrage atenţia dacă acestea nu erau respectate.

Biroul Electoral al Circumscripţiei Sectorului 6 a stabilit atunci că votul premierului Tăriceanu a fost ilegal, dar că preşedintele secţiei unde a votat premierul nu va fi amendat, ci va primi doar un avertisment.

Blaga: Am dat un vot responsabil pentru Bucureşti

Blaga: Am dat un vot responsabil pentru Bucureşti, pentru un oraş frumos, sănătos, curat şi prosper (Imagine: Mediafax Foto)
Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Vasile Blaga, a declarat, duminică, după vot, că a dat "un vot responsabil pentru Bucureşti, pentru un oraş frumos, sănătos, curat şi prosper" şi a mărturisit că are emoţii în privinţa rezultatului scrutinului, pentru că nu este "din piatră".

"Normal că am emoţii, nu sunt din piatră. Orice om are emoţii. Am dat un vot responsabil, pentru un oraş frumos, sănătos, curat, prosper şi ceea ce sper este să o facă astăzi foarte mulţi bucureşteni. Până la urmă, ei să hotărască şi nu alţii în locul lor", a declarat Blaga.

Întrebat cum crede că va fi prezenţa la vot, Vasile Blaga a spus că speră să fie mai mare decât în primul tur.

"În primul tur, oamenii au văzut că nu va fi ales primarul de prima dată şi cred că se vor mobiliza astăzi", a spus Blaga, adăugând că, din punctul său de vedere, "şi timpul ajută", adică "să nu plouă dar să fie aşa".

Vasile Blaga a votat la secţia 116 deschisă la Liceul I.L. Caragiale din Sectorul 1. El a venit la vot împreună cu soţia sa.

Oprescu: Am votat schimbarea în bine, cu mine
Oprescu: Am votat schimbarea în bine, cu mine (video)
Candidatul independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, a votat, duminică, la Şcoala nr. 17 din Bucureşti, el precizând că a optat pentru schimbarea în bine, votând cu propria persoană.

"Am votat schimbarea în bine, cu mine", a spus Oprescu la ieşirea din cabina de vot.

El a mai spus că, în opinia sa, prezenţa la vot va fi mai mare decât la turul întâi, pentru că "oamenii sunt interesaţi ca, după opt ani, să schimbe situaţia Bucureştiului în bine".

Oprescu s-a arătat convins că vremea va ajuta la o prezenţă ridicată la vot.

Candidatul independent a recunoscut că este emoţionat şi a arătat că, în restul zilei, va face un tur al secţiilor de vot.

"Orice emoţii are emoţii, sunt şi eu tot om", a spus Sorin Oprescu.

Iliescu: Am votat pentru binele bucureştenilor
Iliescu: Am votat pentru binele bucureştenilor (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică, după ce a votat la Liceul Jean Monnet, că speră ca rezultatele alegerilor să aducă o schimbare în bine în Capitală.

Iliescu a venit la secţia de votare deschisă la Liceul Jean Monnet din Capitală împreună cu soţia sa şi cu senatorul PSD Şerban Nicolae, care însă nu a votat.

Fostul şef al statului a spus că a votat "pentru binele bucureştenilor" şi că speră la o îmbunătăţire şi la o schimbare în bine în Capitală după alegeri.

Iliescu a apreciat că, până la această oră, rata de participare la vot este destul de mică.

Întrebat dacă apreciază o eventuală victorie a fostului social-democrat Sorin Oprescu în alegerile pentru Primăria Capitalei ar avea consecinţe şi pentru PSD, Iliescu a răspuns: "Nu neapărat, el nu are de gând să se întoarcă în partid. Dar se impune în PSD o analiză a rezultatelor acestor alegeri, şi în perspectiva alegerilor generale".

Întrebat dacă a mai vorbit cu Sorin Oprescu după ce acesta a demisionat din PSD, Iliescu a răspuns negativ.

"Sper să ne întâlnim după alegeri", a adăugat el, întrebat dacă îl va contacta pe Oprescu după anunţarea rezultatelor.

El a afirmat, întrebat ce va face duminică seară, după încheierea votului, că se va culca "mai devreme".

Videanu: Am votat pentru un candidat serios, nu pentru un aventurier şarmant

Videanu: Am votat pentru un candidat serios, nu pentru un aventurier şarmant (Imagine: Mediafax Foto)
Primarul Capitalei, democrat-liberalul Adriean Videanu, a declarat că a votat pentru un candidat serios, nu pentru un aventurier şarmant, şi că Bucureştiul trebuie să îşi rezolve problemele în următorii 4 ani, prin continuarea şi finalizarea actualelor proiecte.

"Am votat pentru un candidat serios, nu neapărat pentru unul aventurier, care, chiar dacă este şarmant, sper că acest lucru nu este şi suficient", a spus Adriean Videanu, după ce a votat.

Primarul Capitalei a arătat că, prin votul pe care l-a dat, speră ca Bucureştiul să îşi rezolve problemele în următorii 4 ani, prin continuarea şi finalizarea proiectelor "începute în urmă cu mai bine de 8 ani".

"Este în practica tuturor capitalelor europene: nicio administraţie publică nu îşi rezolvă problemele în 4 ani", a susţinut prim-vicepreşedintele PDL.

Adriean Videanu a votat, duminică, la Grupul Şcolar Industrial "Timpuri Noi" din Sectorul 3, unde a venit împreună cu soţia sa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Turul II, un alt circ politic