miercuri, iunie 04, 2008

Alegerile în Bucureşti s-au încheiat



Alegerile în Bucureşti s-au încheiat (Imagine: Mediafax Foto)
Membrii BEM au semnat, miercuri, cu câteva excepţii, procesul-verbal cu rezultatele obţinute după centralizarea tuturor voturilor bucureştenilor, momentul în care documentul este remis BEC reprezentând finalul turului I de scrutin în Capitală.

Patru membri BEM nu au semnat procesul-verbal cu rezultatele alegerilor din Bucureşti, iar un al cincilea şi l-a asumat "cu obiecţii", potrivit preşedintelui Biroului Electoral Municipal, Ileana Dănăilă.

Cei patru care nu au semnat documentul sunt reprezentantul PNL în BEM, Mihai Bălăşescu, care şi-a motivat decizia prin faptul că rezultatele conţinute de document nu reflectă realitatea scrutinului, reprezentanţii PSD, PNG, cel al Partidului Naţional Democrat Creştin (PNDC), care a lipsit de la convocare.

Cel care a semnat cu obiecţii a fost reprezentantul PDL, care nu a precizat ce l-a nemulţumit.

Semnarea procesului-verbal cu rezultatele finale reprezintă, conform legii, validarea lor.

Preşedintele BEM a declarat că documentul va pleca, miercuri seară, însoţit de centralizarea rezultatelor, către Biroul Electoral Central.

Legea prevede că procesul-verbal dintr-o anumită circumscripţie poate fi depus şi este un act oficial chiar dacă nu este semnat de toţi membrii Biroului Electoral de Circumscripţie.

Niciun comentariu: