vineri, iunie 13, 2008

Bloaga şi Oprescu la o emisiune de tipul PRO ŞTII şi câştiigi


Mai întâi am să-l remarc pe Critian Tabără care a dat nişte elegante palme morale oamenilor politici precum delfinul Flipper cu coada peste faţă.
The image “http://www.usatoday.com/life/gallery/animal-actors/flipper.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Blaga şi Oprescu şi-au făcut cadouri în cadrul unei emisiuni televizate
Blaga şi Oprescu şi-au făcut cadouri în cadrul unei emisiuni televizate
Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Vasile Blaga, i-a oferit lui Sorin Oprescu, într-o emisiune difuzată, joi seară, de ProTV, un ceas deşteptător, primind în schimb de la contracandidatul său un foarfece de grădinărit.

Blaga i-a făcut cadou, simbolic, lui Oprescu, un ceas deşteptător, motivând că este cunoscut în cercul de apropiaţi ai fostului social-democrat, candidat ca independent la Primăria Capitalei, faptul că întârzie frecvent la întâlniri.

Blaga a spus că Oprescu a întârziat chiar şi în campania electorală la unele conferinţe de presă şi a afirmat că îi oferă ceasul deşteptător pentru a-l ajuta să fie punctual la şedinţele de la Primărie şi la audienţe în cazul în care va deveni primar.

Oprescu, la rândul său, i-a dat lui Blaga un foarfece de grădinărit, spunându-i democrat-lineralului să îl folosească, dacă va ajunge primar, pentru a-şi "tăia legătura" faţă de "stăpânul" lui, pe care însă nu l-a numit.


Blaga: Demagogie, numele tău e Oprescu; Oprescu: Disperare, numele tău e Blaga
Blaga: Demagogie, numele tău e Oprescu; Oprescu: Disperare, numele tău e Blaga (Imagine: www.protv.ro)
Candidaţii la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu şi Vasile Blaga, au avut, joi seară, în emisiunea "Angajăm primar", transmisă de ProTv, un schimb dur de replici, Blaga acuzându-l pe Oprescu de "demagogie", iar acesta replicându-i că este "disperat".

"Demagogie, numele tău este Oprescu", i s-a adresat Blaga candidatului independent, Sorin Oprescu, acuzându-l că promisiunile pe care le-a făcut în campanie, ţinând de construirea de locuinţe sociale, nu sunt realiste.

"Disperare, numele tău este Blaga", i-a replicat Oprescu, precizând că la primele 5.000 de locuinţe pe care le va construi îl va invita pe Vasile Blaga să le inaugureze.

"Măsurile domnului Oprescu sunt populiste şi nu au nici un sorţ de realizare. A promis că va ieftini cu 15% preţul medicamentelor şi că va realiza pe un teren care nu aparţine Primăriei Generale 75-80.000 de locuinţe, deci 10% din locuinţele existente azi în Capitală, într-un an şi jumătate", a subliniat Blaga, în aplauzele susţinătorilor săi.

Oprescu a replicat imediat că nu ştie unde a găsit contracandidatul său informaţia că el va fi cel care va ieftini medicamentele. "În fluturaşul dumneavoastră", a venit prompt răspunsul lui Blaga.

"Nu ştiu dacă era fluturaşul meu. Eu am fluturaşi care nu umblă, stau acasă", a venit şi răspunsul lui Oprescu, replică de altfel gustată şi răsplătită cu aplauze de publicul venit să îl susţină pe candidatul independent.

La emisiunea "Angajăm primar", transmisă joi seara de ProTv, au venit Crin Antonescu, Victor Ponta, Aurelian Pavelescu, Codrin Ştefănescu, Marius Marinescu, Cătălin Crişan, George Iorgovan, care l-au susţinut pe Sorin Oprescu, şi Anca Boagiu, Liviu Negoiţă, Valeriu Stoica, Emil Boc şi Theodor Stolojan, care l-au susţinut pe Vasile Blaga

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu am vazut emisiunea asta uitandu-ma le realitatea unde Pasti se simte ca simte ca apara o cauza pierduta si Prigoana a fost un show men deosebit.
Te intreb, in opinia ta care ai relatat neutru, cum s-au pozitionat mediatic cei doi si ce faceau sustinatorii lor, se uitau sau interveneau si atunci cum au iesit si astia?
Multumesc.

Bibliotecaru spunea...

Cred că Blaga a avut un foarte uşor plus pentru că şi-a ţinut mai bine cumpătul, dar, după cum mă aşteptam, nu am simţit sinceritate şi competenţă la nici unul dintre candidaţi, cel puţin nu în măsura la care mă aşteptam eu. Răspunsul lor a fost relativ la ce credeau ei că se aşteaptă electoratul să audă şi nu la ce ar trebui să facă efectiv un primar. Ceva deosebit a fost când Sorin Oprescu a spus că va face în centrul bucureştiului un parc cu lebede, păsărele şi... căprioare... asta chiar a fost interesant.
Susţinătorii au fost penibili şi necivilizaţi, luând structura gradenei global, pentru că nu s-au auzit prea mult individual.
Eu nu pot înţelege cum de se nasc pasiuni atât de puternice încât absolut totul se subordonează furiei. Oameni civilizaţi, de la care ai pretenţii, parlamentari cu capul pe umeri, se transformă brusc în nişte microbişti politici. Aş spune un singur cuvânt, PENIBIL.

Anonim spunea...

Acum doi-trei ani, am trimis un mail la primarie spunand ca ar fi bine sa polpuleze cismigiul cu lebede si alte pasari, dar cu grija si paza buna sa nu fie si astea mancate.
Cred ca la un moment dat au aparut cateva, dar nu stiu daca au mai ramas.

Bibliotecaru spunea...

Nu ştiu despre Cişmigiu, dar ştiu că în Parcul Carol un restaurant a adus gâşte şi raţe şi le-a dat drumul pe lac, păsări care nu numai că nu au fost mâncate, dar s-au şi înmulţit. Mirarea mea era relativă la căprioare, o specie prietenoasă dar sensibilă, care poate intra în şoc de la un zgomot mai puternic.

Anonim spunea...

Cind eram eu copil, Cismigiul era populat de o multime de lebede, albe si negre, pauni... Chiar exista si o casa a pasarilor exotice... Si mi se parea ca era cit se poate de normal. Caprioare parca, totusi, nu erau... Dar, in mai toate parcurile si in curti gaseai deseori sopirle, gusteri, arici... Iar vara era plin de fluturi de toate culorile, ceea ce nu am mai vazut de foarte multi ani... :(

Iar Blaga mi se pare de-o falsitate revoltatoare, un fel de Andreea Marin pocita, ardeleanca si fara diploma de calculatoare, ci de... piulite si suruburi!