vineri, iunie 13, 2008

Gravuri de Picasso, furate dintr-un muzeu din Sao Paulo



Pablo Picasso - Minotaur,Drinker and Women (Imagine: Mediafax/AFP)
Două gravuri de Pablo Picasso şi două tablouri semnate de pictorii brazilieni Lasar Segall şi Emiliano Di Cavalcanti, evaluate la suma de un milion de reali (612.000 de dolari), au fost furate, joi, de la muzeul Estacao Pinacoteca din Sao Paulo, potrivit unei surse oficiale.

Cele patru opere de artă au fost furate de trei bărbaţi înarmaţi, a indicat un reprezentant al secretariatului de Cultură din cadrul guvernului din Sao Paulo, responsabil al muzeului.

Autorităţile au afirmat că nu vor să facă niciun comentariu pentru a nu perturba ancheta.

Operele furate sunt "Minotaur, Drinker and Women" (1933) şi "The Artist and His Model" (1963) de Picasso, "Women in the Window" (1926) de Di Cavalcanti, şi "Couple" (1919) de Segall.

Muzeul şi-a închis porţile până vineri.

Furtul aminteşte de cel din 20 decembrie 2007, din acelaşi oraş, când "Portretul Suzannei Bloch" (1904), de Picasso, a fost subtilizat de la Muzeul de artă din Sao Paulo (MASP), împreună cu o operă a pictorului brazilian Candido Portinari. Evaluate la 55 de milioane de dolari, cele două tablouri au fost recuperate trei săptămâni mai târziu de poliţie şi returnate MASP, care a întărit măsurile de securitate.

Niciun comentariu: