luni, iunie 16, 2008

Declaraţii după exit poll - turul 2


Sorin Oprescu
The image “http://www.senat.ro/pagini/Membrii%20Senatului/prezenta%20mass%20media/ion%20iliescu/Opresc1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Mihai Gâdea: Bună seara domnule primar general şi felicitări. Domnule primar general, mă auziţi? Domnule Sorin Oprescu mă auziţi? Încercăm să avem o legătură directă cu domnul Oprescu...

Sorin Oprescu: Da, eu vă aud domnule Gâdea.

Mihai Gâdea: Domnule Oprescu felicitări. L-aţi făcut pe domnul Cristoiu în această seară să poarte papion.

Sorin Oprescu: Staţi puţin să-i rog pe ai mei să facă puţină linişte, vă rog frumos.

Mihai Gâdea: L-aţi făcut pe domnul Ion Cristoiu să piardă pariul şi să vină în această seară cu papion. Care este mesajul...

Sorin Oprescu: Păi eu de-abia îl aştept pe domnul Cristoiu să-l văd cu papion. Îl anunţ că a pierdut. Îi trimit eu un papion mare mare de tot.

Mihai Gâdea: Vă văd foarte bucuros în această seară. Veţi rămâne independent?
Sorin Oprescu: Sunt domnule Gâdea. Da domnule Gâdea. Absolut da pentru că asta este garanţia unui echilibru în ceea ce se întâmplă în Primăria Capitalei.

Mihai Gâdea: V-aţi gândit care va fi prima măsură pe care o veţi lua în calitate de primar general?

Sorin Oprescu: Împreună cu consiliul o să discutăm pentru formarea majorităţii în consiliu. Dar eu sunt absolut convins că bunul simţ politic al tuturor bucureştenilor va face ca şi aceşti consilieri să... la acest lucru.

Mihai Gâdea: Aveţi ceva de reproşat în urma acestei campanii electorale cuiva? Cum ar fi de exemplu fostului dumneavoastră partid, PSD-ului, pentru faptul că nu v-a susţinut iniţial?

Sorin Oprescu: Nu domnule Gâdea, nu am de reproşat nimic. Tot ce a fost rău a fost din cauza mea. Tot ce a fost bun a fost din cauza bucureştenilor.

Mihai Gâdea: Domnule Radu Tudor.

Radu Tudor: Radu Tudor sunt domnule Oprescu, felicitări pentru victorie.

Sorin Oprescu: Cu tot respectul, mulţumesc domnule Radu Tudor.

Radu Tudor: Să vă dea Dumnezeu multă sănătate. Două mesaje vă rog să transmiteţi în seara asta.

Sorin Oprescu: Să dea Dumnezeu. Le mulţumesc tuturor bucureştenilor care au venit la vot şi m-au votat pentru că asta înseamnă că au înţeles că votul lor este mai puternic decât interesele celor care în ultimii 8 ani de zile au călcat în picioare Bucureştiul.

Radu Tudor: Vă rog să îi transmiteţi un mesaj lui Traian Băsescu.

Sorin Oprescu: Preşedintelui îi transmit numai de bine. Multă sănătate şi numai de bine.

Mihai Gâdea: Victor Ciutacu vrea să vă adreseze o întrebare.

Victor Ciutacu: Bună seara doctore.

Sorin Oprescu: Bună seara Victore, te sărut.

Victor Ciutacu: Se pare că am mâncat bine la prânz astăzi şi cu noroc, nu? Putem să dezvăluim?

Sorin Oprescu: Victore îţi mulţumesc că m-ai onorat cu prezenţa ta în după-amiaza asta şi mi-ai adus noroc ca de obicei. Am acelaşi respect pentru prietenia cu care mă onorezi tu.

Mihai Gâdea: Domnule Valentin Stan?

Valentin Stan: Domnule Oprescu multe felicitări. Întrebarea mea este foarte scurtă..

Sorin Oprescu: Mulţumesc.

Valentin Stan: Sunteţi pregătit din momentul 0, acest moment al marelui triumf şi al marii bucurii, să vă confruntaţi cu, iată, criticile dure la care vă vom supune noi din acest studio? Pentru că asta era înţelegerea cu domnul Cristoiu. Din momentul în care veţi câştiga veţi fi ţinta noastră preferată. Sunteţi pregătit domnule Oprescu?
Sorin Oprescu: Sunt pregătit să devin nu o victimă ci un partener de discuţie atunci când mă veţi critica. Toată viaţa mea am fost criticat şi critica mi-a făcut numai bine.

Mihai Gâdea: Domnule Oprescu cu siguranţă că în momentul în care veţi greşi vă vom critica şi acesta este rolul presei. Aş vrea să vă întreb dacă dumneavoastră aveţi vreun mesaj pentru contracandidatul dumneavoastră, cel care a pierdut în această cursă, domnul Vasile Blaga. Nu aţi făcut nici o referire la domnia sa. Dacă aveţi ceva să-i adresaţi în această seară.

Sorin Oprescu: Mesajul meu pentru domnul Blaga este un mesaj, dacă doriţi, de fairplay. Consider că a fost o competiţie aşa cum a fost ea şi de acum înainte sunt convins că şi domnul Blaga şi consilierii PD-L-ului vor acţiona şi ei alături de ceilalţi consilieri din consiliul general al Capitalei, pentru că refuz să cred că ei nu doresc binele Bucureştiului.

Mihai Gâdea: Domnule Oprescu vă mulţumesc foarte mult pentru faptul că aţi acordat acest interviu în exclusivitate...

Sorin Oprescu: Şi eu vă mulţumesc.

Mihai Gâdea:...în premieră în calitatea dumneavoastră de nou primar general. Vă doresc mult succes şi vom fi cu ochii pe dumneavoastră.

Sorin Oprescu: Vă mulţumesc respectuos domnule Gâdea, la fel şi invitaţilor dumneavoastră şi telespectatorilor dumneavoastră. Le mulţumesc tuturor bucureştenilor.
(Prin Monitoring Media: Antena 3, Ora: 21:15)

Emil Boc
The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2419-142354-bocinterviu21_am6.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Emil Boc: Bună seara tuturor! În primul rând vreau să-l felicit pe Vasile Blaga pentru efortul pe care l-a făcut şi pentru rezultatul bun pe care l-a obţinut în turul II de la Bucureşti. A fost un efort mare pe care l-a făcut, azi s-a dat un vot emoţional, bucureştenii în ultimă instanţă cred că au pierdut, au ales emoţia în locul soluţiilor raţionale, dar în faţa urnelor şi a votului ne înclinăm şi-i dorim succes lui Sorin Oprescu. De asemenea vreau să spun că paharul are două componente. O componentă goală, că am pierdut Bucureştiul şi una plină, pentru că am câştigat alegerile locale la nivelul celor mai importante municipii reşedinţă de judeţ. Nu în ultimul rând vreau să-l felicit pe Cristi Poteraş pentru victoria de la sectorul 6. După cum am auzit victoria de la Ploieşti a colegului nostru şi a altor primari care în acest moment îşi numără voturile în ţară. Am câştigat din primul tur 15 municipii reşedinţă de judeţ, vom mai câştiga multe şi în turul II, avem deja 13 preşedinţii de consilii judeţene, câştigăm şi Ilfovul astăzi, ne-am dublat procentul din 2004 de la 14% la 29% la vot politic pentru CJ, avem cu 1 milion de voturi politice mai mult ca în 2004, în timp ce PSD are mai puţin cu un milion de voturi faţă de anul 2004. Cu alte cuvinte suntem acel partid care pentru prima dată singur, fără alianţe, fără coaliţie, învinge PSD în locale, aşa cum îl va învinge şi la alegerile din toamnă şi vom asigura guvernarea României. Le mulţumesc tuturor colegilor mei din PD-L pentru efortul pe care l-au făcut în campanie, îi felicit pe învingători şi avem o vorbă, „ai învins continuă, eşti învins, continuă"!.

Reporter: Aţi pierdut 4 primării la Bucureşti. Ce măsuri veţi lua la nivelul filialei?

Emil Boc: N-am pierdut decât primăria generală.

Reporter: Şi alte 4 de sector.

Emil Boc: Care? Avem sectorul 3, l-am reconfirmat, Cristi Poteraş a câştigat şi l-am reconfirmat, deci în condiţiile astea... Eu cred că filiala Bucureşti a făcut tot ce a trebuit pentru a câştiga aceste alegeri, am câştigat Primăria sectorului 6, am pierdut PMB, este partea mai puţin plină a paharului dar repet, în ultimă instanţă bucureştenii sunt cei care vor pierde în perioada următoare în urma votului de azi. Mi-aş dori să nu fie adevărat dar din nefericire aşa se vor confirma lucrurile.

Reporter: Ce le-a lipsit candidaţilor dumneavoastră?

Reporter: Aşteptaţi demisia domnului Vasile Blaga?

Emil Boc: Nici poveste.

Reporter: Păi a zis că şi-a dat demisia de la conducerea...

Emil Boc: Eu personal nu sunt de acord cu un asemenea demers. Vasile Blaga este în primul rând acel candidat care a făcut pentru Bucureşti în acest moment lucruri pe care nici un alt coleg din partid nu le-ar fi putut face. De aceea nu cred că o asemenea soluţie s-ar impune. Iar Bucureştiul merge mai departe. Iar toamna va demonstra acest lucru.

Reporter: Ce le-a lipsit candidaţilor PD-L din Bucureşti ca să câştige?

Emil Boc: Câteva voturi. Mulţumesc mult. Cetăţeanul este suveran şi decizia pe care oamenii o dau prin vot este de necomentat şi trebuie acceptată. Indiferent că ne place sau nu ne place. Decizia bucureşteanului este suverană, ne place sau nu ne place, trebuie să fie aşteptată.

Reporter: Vă aşteptaţi la rezultatul ăsta? În urmă cu 2 ore spuneaţi că veţi câştiga.

Emil Boc: Până în ultimul moment toate datele erau în marja de eroare. Se pare că în ultimă instanţă a fost o desprindere dar aşteptăm numărătoarea finală să vedem dacă aceste lucruri se vor confirma.

Reporter: De la domnul Traian Băsescu aţi primit vreun semnal până la aceată oră?

Emil Boc: N-am primit dar sunt convins că nu e exclus să treacă şi pe aici, ca de obicei.

Reporter: Credeţi că strategia v-a făcut să pierdeţi?

Emil Boc: Nu. Vasile Blaga s-a comportat exact cum trebuie să se comporte un candidat pentru PMB. Are program, are soluţii viabile pentru fiecare, are termene. S-a preferat un vot emoţional, asta este decizia bucureşteanului pe care o respectăm. Este suverană. Vasile Blaga... nu avem nimic să-i reproşăm lui Vasile Blaga. A făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a câştiga PMB, a avut un program coerent, a avut o manifestare impecabilă în campanie, asta este. Cineva câştigă, cineva pierde într-o competiţie directă.

Reporter: Vă întâlniţi cu domnul preşedinte în seara asta?

Emil Boc: Nu depinde de noi, depinde de domnul preşedinte.

(Prin Monitoring Media: Antena 3, Ora: 21:25)


Bogdan Olteanu
http://romania-on-line.net/photos/OlteanuBogdan1.jpg
Bogdan Olteanu: ...câştigat la Bucureşti la sectorul 1. De asemenea, candidaţii noştri din reşedinţele de judeţe, Romeo Stavarache la Bacău cu un zdrobitor 70% în Exit Poll, Dragu la Călăraşi şi Cibu la Brăila. Am câştigat după indicaţiile pe care le avem, circa 500 de localităţi în care am candidat în turul 2. Avem în felul acesta aproape 900 de primari din cei 3200 de primari ai României. Este un succes semnificativ pentru liberali. Doresc să le mulţumesc alegătorilor noştri, doresc să mulţumesc colegilor care au participat la această campanie. În ce priveşte alegerile din Bucureşti dorim să-l felicităm pe învingător, pe Sorin Oprescu, să-i dorim succes în acest mandat.

Vreau de asemenea să apreciez modul elegant în care Vasile Blaga şi-a recunoscut înfrângerea. De acum încolo trebuie lucrat pentru Bucureşti. Bucureştiul a arătat ca are nevoie mare de schimbare, Bucureştiul are mare nevoie de administrare şi de guvernare pentru că ce a fost până acum a fost rău. Trebuie să observăm că dacă nu există un învingător al acestor partide, sunt 3 partide aproximativ la egalitate între 20% şi 30%. Există un mare înfrânt, este vorba de Traian Băsescu şi PD-L care au pierdut Capitala, se pare că au pierdut şi Iaşiul. Practic, o bună parte din marile oraşe care au fost controlate de PD-L au fost pierdute.
(Prin Monitoring Media: Realitatea TV, Ora: 21:23

Mircea Geoană
The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e3/Image-Mircea_Geoana_3.jpg/526px-Image-Mircea_Geoana_3.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Mircea Geoană: ...victoria clară şi neechivocă a PSD. Suntem câştigătorii acestor alegeri şi vreau să mulţumesc pe această cale tuturor celor care au votat culorile social-democrate, candidaţilor noştri, militanţilor noştri şi tuturor celor care s-au implicat la nivelul campaniei şi a liderilor partidului nostru. Este, în acelaşi timp, o zdrobitoare înfrângere a lui Traian Băsescu şi practic eşecul curentului marelui partid prezidenţial. Din acest moment tendinţa descrescătoare a PD-L-ului este de neoprit şi tendinţa ascendentă a PSD-ului este, de asemenea, de neoprit. Partidul nostru se pregăteşte pentru o guvernare social-democrată la toamnă şi acesta este obiectivul pe care îl avem şi care astăzi putem să spunem că devine o certitudine. Vreau, de asemenea, să spun că este absolut clar că preşedintele Băsescu şi-a pierdut orice formă de credibilitate şi legitimitate. S-a implicat în campania din Bucureşti pentru un candidat perdant. Este clar că în acest moment Bucureştiul a înlăturat dictatura de dreapta şi a votat în mod masiv candidaţi de stânga.

Vreau să-l felicit pe colegul meu şi colegul nostru Marian Vanghelie pentru victoria de la sectorul 5. Este un lucru foarte bun şi de asemnea vreau să-l felicit pe Sorin Oprescu pentru ceea ce a realizat, ca independent. Este adevărat că a ales să părăsească partidul, dar este clar că victoria sa, a unui independent de stânga, este victoria democraţiei şi reprezintă şi pentru partidul nostru o veste foarte bună. De asemenea, alegerile locale consfinţesc faptul că PSD-ul este partidul care ştie să câştige în marile oraşe ale României. Vreau să spun cât de fericiţi suntem, că domnul primar Gheorghe Nichita şi-a reconfirmat mandatul la Iaşi. Cât de fericiţi suntem că în mari oraşe cum sunt Constanţa, Piteşti şi multe alte oraşe reşedinţă de judeţ partidul nostru va confirma în turul 1 sau al 2-lea faptul că mitul că PD-ul câştigă în oraşele mari este de fapt o iluzie. Nu în ultimul rând vreau să vă spun că sunt extrem de mulţumit de modul în care campania a fost organizată. Vreau să mulţumesc încă o dată echipelor noastre şi să urez candidaţilor noştri care vor câştiga în număr mare în turul 2 să-şi îndeplinească cu bună credinţă, cu modestie şi cu demnitate mandatul de încredere primit din partea cetăţenilor. Este un motiv de bucurie pentru noi în seara aceasta...
(Prin Monitoring Media: Realitatea TV, Ora: 21:18)

Niciun comentariu: