marți, iunie 03, 2008

Declaraţii şi lovituri la fluierul piciorului


Geoană: Comitetul Executiv va analiza rezultatul alegerilor locale după turul secund
Geoană: Comitetul Executiv va analiza rezultatul alegerilor locale după turul secund (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa va analiza rezultatele obţinute la alegerile locale după ce se va finaliza şi turul doi de scrutin, într-un Comitet Executiv Naţional (CExN).

Geoană a arătat că şedinţa CExN va fi convocată în maximum zece zile după turul secund de scrutin, care va avea loc în 15 iunie.

Liderul PSD a arătat, totodată, că fiecare organizaţie judeţeană îşi va face propria analiză a rezultatelor obţinute la alegerile locale, el apreciind că în acest moment, când continuă campania pentru turul secund, nu este ocazia potrivită pentru astfel de analize sau pentru sancţiuni.

Geoană a făcut, totodată, un apel la mobilizarea, în continuare, pentru turul secund de scrutin.

Boureanu îi transmite lui Geoană: În ceea ce priveşte poreclele, rămâne cum a stabilit Iliescu!

Boureau îi transmite lui Geoană: În ceea ce priveşte poreclele, rămâne cum a stabilit Iliescu! (Imagine: Mediafax Foto)
Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că apelativul de "croitoraşul cel viteaz" pe care i l-a adresat liderul PSD Mircea Geoană este "un compliment", iar în cee ce priveşte poreclele, "rămâne cum a stabilit domnul Iliescu".

Cristian Boureanu a declarat că, din punctul său de vedere, "apelativul" folosit de preşedintele PSD Mircea Geoană reprezintă "un compliment", reacţionând, astfel, la afirmaţiile liderului PSD, potrivit cărora Cristian Boureanu, numit "croitoraşul cel viteaz", a primit o lecţie de politică de la echipa PSD Argeş, prin faptul că a pierdut şefia CJ.

El a ţinut să îi transmită lui Mircea Geoană că "în ceea ce priveşte poreclele, rămâne cum a stabilit domnul Iliescu", referindu-se la faptul că preşedintele de onoare al PSD l-a numit pe acesta "prostănac".

Vicepreşedintele PDL a arătat că "Argeşul este, în momentul de faţă, unul dintre cele mai corupte judeţe din ţară, la nivelul administraţiei locale".

"Domnul Geoană şi-a pierdut timpul prin America. Nu pot fi pus într-o funcţie publică şi să împart banii la rude, şi cred că am reuşit, totuşi, ca împreună cu cei de la PNL, să aducem poziţia în judeţ la peste 40%", a precizat Boureanu.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, pe care l-a numit "croitoraşul cel viteaz", a primit o lecţie de politică de la echipa PSD Argeş, prin faptul că a pierdut şefia CJ, şi l-a sfătuit ca, la început de carieră, să fie mai realist.

Boc: PDL e singurul partid care a învins PSD
Boc: PDL e singurul partid care a învins PSD (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce a obţinut cel mai bun scor la alegerile locale din întreaga sa istorie, fiind singurul partid care a reuşit să învingă de unul singur PSD.

"PDL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor din întreaga sa istorie, şi, raportat la 2004, practic ne-am dublat votul politic", a susţinut Emil Boc.

El a completat că, prin rezultatele obţinute, se dovedeşte că, pentru prima dată, un partid învinge, de unul singur, PSD în alegerile locale.

"PDL învinge pentru prima dată PSD la votul politic pentru Consiliile Judeţene şi la primarii reşedinţelor de judeţ şi ai sectoarelor Capitalei. PDL învinge singur PSD la numărul de voturi pentru primari la nivelul întregii ţări. Aceste cifre reconfimă statutul PDL de partid al primarilor, al administraţiei locale", a spus Boc.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a prezentat o serie de statistici, conforma cărora, faţă de alegerile locale din anul 2004, PSD a pierdut aproximativ 800.000 de voturi, iar PDL a câştigat în opţiunile electoratului.

PSD a obţinut 28,42% din voturile pentru consiliile judeţene, PDL a obţinut 28,20%, iar PNL – 18,92%, după centralizarea făcută până marţi, la ora 12.30, a voturilor valabil exprimate, a anunţat BEC.

La preşedinţii de consilii judeţene, situaţia este următoarea: PSD - 28,15% din voturi, PDL – 27,91% şi PNL – 20,19%.

Situaţia centralizării parţiale a voturilor la nivelul consiliilor locale plasează PSD, cu 11.436 de mandate, pe primul loc, în urma numărării voturilor din 3.027 secţii de votare din totalul celor 3.183. Pe următoarele locuri se află PDL, cu 10.383 de mandate, şi PNL, cu 8.024 de mandate.

În cazul primăriilor, PSD a obţinut 641 de mandate din primul tur, PDL - 450 şi PNL - 343, conform centralizării rezultatelor din 3.027 de circumscripţii locale din totalul de 3.183 la nivelul ţării.


Este trist că oamenii politici au ajuns să-şi dorească victoria politică şi au uitat că rolul lor este de fapt să facă bine societăţii.

Niciun comentariu: