marți, iunie 10, 2008

Discuţia după metoda maieutică


o discuţie a Cotidianului surprinsă prin gaura cheii.
The image “http://www.realitatea.net/media/image/200805/full/image_121085607018477700_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Mircea Dinescu: Noi suntem dezechilibraţi, dar cu multă consistenţă.

Emil Hurezeanu: Nu prea ştiu ce înseamnă asta, să nu ai consistenţă, dar să ai echilibru. 0-0 înseamnă echilibru, consistenţă ar fi fost 1-0. (...)

Robert Turcescu: „Feţele cotidianului", sondajul INSOMAR dat astăzi publicităţii: Blaga 48,8%, Oprescu 51,2%, noi am zis Blaga - Oprescu 0-0, pentru că sunt foarte apropiaţi. Ce o să fie, Mircea Dinescu?

http://www.onlinegallery.ro/events/images/mambo_07.jpg

Mircea Dinescu: Păi cum se spune în fotbal? Ăia 2% fac diferenţa. Nu am crezut niciodată în sondajele dinaintea votului...

Emil Hurezeanu: Ştii ce spunea Winston Churchill: „Cred doar în sondajele pe care le-am falsificat eu însumi".

Mircea Dinescu: Au fost unii oameni mai deştepţi înaintea noastră, de aia nu trebuie să ne strofocăm noi aşa tare.

Doru Buşcu: Şi un lider PSD a parafrazat-o la un moment dat.

Mircea Dinescu: Eu cred că Blaga va ieşi.

Robert Turcescu: De ce crezi că Blaga va ieşi?

Mircea Dinescu: Pentru că e clar că s-a dus perioada lacrimogenă în care a izbucnit Oprescu, cred că am mai spus tot la emisiunea noastră că vorbind cu mama şoferului meu, o întreb: „Ce faceţi, doamnă?", „Sunt foarte bine, îmi pare bine că poate să candideze domnul Oprescu", chestie care mi-a amintit de o altă bătrânică. Acum vreo cinci ani mama unui fântânar de la Cetate... am spus „Sărut mâna mamaie, ce mai faceţi?", „Sunt foarte bine, am tăiat porcul, am şi calendar de la PD", deci era o încununare a vieţii calendarul de la PD. S-a dus perioada lacrimogenă, e din ce în ce mai dezinvolt Oprescu, ideea unui primar independent care nu are un partid în spate care să fie responsabil de acţiunile lui este dezastruoasă după părerea mea. Un primar care are un partid în spate şi ştie că poate să provoace un dezastru în cadrul partidului dacă dărâmă Bucureştiul, şi atunci partidul are tot interesul să îl ia la întrebări, să facă ceva. Oprescu patru ani de zile poate să se ducă...

Adrian Ursu: Are un partid în spate, dar e mult în spate.

Emil Hurezeanu: Partidul va apărea în spate dacă el are succes, dacă el o să aibă doar eşecuri...

Mircea Dinescu: Gândiţi-vă că începând de săptămâna viitoare, când Oprescu iese primar, el poate să stea tot timpul cu o ţigară de foi în gură pe la Honolulu, nu poate să îl tragă nimeni la răspundere, că e independent.

Adrian Ursu: Pe de altă parte, există şi teoria că un cuplaj primar PD-L, consiliul general majoritar PD-L acoperă toate bordurile şi toate...

http://www.rightwords.ro/image-thumbnail-600x600-author-author_file_1492.jpg

Mircea Dinescu: Omul independent cu adevărat în această situaţie este Blaga. Blaga nu e dependent de Băsescu.

Doru Buşcu: Cine?

Mircea Dinescu: Blaga nu e dependent de Băsescu.

Emil Hurezeanu: Dar de cine?

Mircea Dinescu: Eu ştiu nişte amănunte.

Robert Turcescu: Pe ce te bazezi?

Mircea Dinescu: Pe relaţia lui Blaga cu Băsescu de-a lungul anilor, era singurul care nu stătea sluj în faţa lui Băsescu, singurul care avea curaj să îi spună ceva în faţă.

The image “http://www.romanialibera.ro/foto/100/99515/art_99515_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Emil Hurezeanu: Băsescu nu e dependent de Blaga.

Mircea Dinescu: Păi e mare lucru şi asta.

Adrian Ursu: ...spune că Băsescu e dependent de rezultatul lui Blaga, aşa cum şi PD-L este dependent de rezultatul lui Blaga, fiindcă o înfrângere sau o victorie a lui Vasile Blaga la Capitală contează pentru felul în care abordează alegerile parlamentare în toamnă partidul lui Traian Băsescu, şi Traian Băsescu însuşi alegerile prezidenţiale. Gândiţi-vă că ar veni după un şir de victorii spectaculoase, cele de prin ţară, la care s-ar adăuga şi trofeul Capitală, în vreme ce dincolo obrăzniciile PSD vă daţi seama cum ar curge în clipa în care Blaga ar fi înfrânt, ar putea să vină cu discursul că a fost înlăturată domnia de ani de zile a dreptei din Capitală şi aşa mai departe.

Mircea Dinescu: Păi dar ce, Oprescu e stânga? Eu nu îl iau de stânga.

.....

Mircea Dinescu: La anul, Băsescu va candida din nou la Preşedinţie, dacă Blaga, care e omul lui, va fi nevoit să arate că Bucureştiul, sub PD-L, arată altfel decât a arătat sub un alt PD-L-ist, Videanu. El trebuie să vină să reabiliteze ideea de primar al
PD-L-ului.

Doru Buşcu: Foarte greu, e deja a treia încercare. Dacă Blaga câştigă, înfrângere de moral, care va atârna mult...

Mircea Dinescu: Altfel e dezastruos. Dacă abia la anul se va deconta, dacă şi Blaga nu va face nimic la primărie vă daţi seama, i se va pune în cârcă lui Băsescu la anul.

Robert Turcescu: Eu cred că ne grăbim cu povestea asta, cu Băsescu candidat la Preşedinţie, eu cred că foarte multe din planurile lui Traian Băsescu pe termen lung în acest moment depind evident...

Mircea Dinescu: Să devină prim-ministru după modelul Putin?

Robert Turcescu: Depind în primul rând de ce se va întâmpla la alegerile generale, asta e clar, dar după aceea toate aceste planuri sunt făcute în funcţie de ce reuşeşte în legătură cu modificarea Constituţiei.

Mircea Dinescu: Alegerile generale vor fi...

Robert Turcescu: Care devine o temă din ce în ce mai prezentă în discursul lui Traian Băsescu, şi nu e momentul acum să o expandeze, pentru că e perioada campaniei pentru locale, dar se va discuta mult pe această temă.

Emil Hurezeanu: Procentul de transformare a proiectului noii Constituţii într-o nouă Constituţie e mic. Deci Băsescu continuă să fie prizonierul situaţiei politice actuale de care depinde schimbarea Constituţiei.

Robert Turcescu: Cu o majoritate PD-L după alegerile generale din toamnă...

The image “http://www.sfin.ro/pictures/9272_poza_1180950079.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.revistaflacara.ro/arhiva/2008/martie/imagini/articol_media1.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.http://media2.gruprc.ro/photo/thumbs/225_500/042008/af66a64f0edc5b9ad305f7733ff81205.jpg

Mircea Dinescu: După părerea mea, în toamnă PSD-ul va lua mai multe voturi decât acum, eu văd prin zonele prin care trec cât de bine sunt organizaţi. Vor pune la punct maşinăria lor, au renăscut după părerea mea, PSD-ul a renăscut pe greşelile adversarului, şi la toamnă vor lua şi mai multe voturi şi vom avea un guvern PSD-PNL, fără discuţii. Cât va trăi Ion Iliescu şi Băsescu nu vor fi în aceeaşi barcă.

(Prin Monitoring Media: Realitatea Tv - Feţele Cotidianului, Ora: 22:00)

Niciun comentariu: