marți, iunie 10, 2008

Anca Boagiu: "Bucureştenii vor vota soluţii"


The image “http://www.antena3.ro/images/emisiuni/layout/sigla-A3.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.stirea_zilei_09_06_2005.ram

Gabriela Vrânceanu Firea: Pe domnul Vasile Blaga îl ştiam foarte bine din campaniile electorale, era un bun organizator, îi ajuta pe ceilalţi să iasă în faţă să obţină un scor bun. Acum e o noutate şi pentru dumnealui, candidează el însuşi. Este cumva şi propriul manager pentru campania sa electorală. Cum îl vedeţi în această postură?

The image “http://www.atac-online.ro/articole/mid/31675_gabriela-vranceanu-firea.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/5/5b/AncaBoagiu.jpg/200px-AncaBoagiu.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Anca Boagiu: În primul rând nu aş vorbi la trecut despre calităţile domnului Vasile Blaga. Cu atât mai mult cu cât domnul Vasile Blaga chiar are ce să adune ca urmare a unei vieţi pe care şi-a dedicat-o profesiei, politicii. O politică făcută profesionist şi subliniez lucrul acesta pentru că sunt foarte mulţi oameni care în viaţa lor au făcut politică, acum sunt independenţi dar totul se face cu profesionism. Şi aici aş respinge ideea candidatului independent Sorin Oprescu. Totuşi discutăm despre doi candidaţi susţinuţi politic. Vasile Blaga care este candidatul PD-L, care şi-a asumat această candidatură, transparent, care ne-a pus în faţă soluţii în ceea ce priveşte viitorul Bucureştiului, nu numai soluţii dar şi termene clare, şi discutăm despre candidatul Sorin Oprescu care este susţinut de către PSD. Din păcate, eu aş fi preferat să discutăm şi despre domnul Sorin Oprescu ca despre un candidat care-şi asumă pe faţă ceea de fapt are în sânge, că nu putem pretinde că în 2 luni ne schimbăm opţiunile.

Gabriela Vrânceanu Firea: A subliniat că rămâne de stânga. Acum, în privinţa partizanatului... oamenii se mai schimbă.

Anca Boagiu: PSD subliniază acelaşi lucru, că au în cursa pentru PMB un om de stânga.

Gabriela Vrânceanu Firea: Şi PNL îl susţine pe domnul Sorin Oprescu. Cel puţin din declaraţiile liderilor.

http://www.ecla.de/image.php?imageid=793

Anca Boagiu: E păcat totuşi, că lupta din interiorul PSD este adusă în faţa opiniei publice prin această candidatură. Cred că era un câştig mult mai mare dacă era asumată din start şi ce era de tranşat politic se tranşa în interiorul PSD nu prin votul cetăţenilor. Dar întorcându-ne la candidatul şi viitorul primar general al capitalei, Vasile Blaga, gândindu-mă la el pot să spun că primul cuvânt care-mi vine în minte este seriozitate. Un om extrem de serios, un om care nu face niciodată lucruri de mântuială, un om care se respectă pe sine respectându-i pe ceilalţi, un adevărat camarad, atât în viaţa politică cât şi în viaţa privată sau cea pe care o lăsăm, deseori după ce închidem uşa partidului, atunci când ne putem permite să fim aşa cum suntem noi de-adevăratelea şi sper să reuşim să vorbim despre lucrurile acestea. Un om dintr-o bucată, un profesionist atât în meseria sa cât şi în viaţa politică şi de ce nu, cred că trebuie spus un lucru, un om care nu a ştiut niciodată să piardă, să fie în linia doi pentru că mereu a fost în linia întâi prin calităţile pe care le are.

....

Gabriela Vrânceanu Firea: Ne îndreptăm la dreapta şi stânga eşichierului politic. Vor vota bucureştenii gândindu-se că este un candidat cu sufletul la stânga sau unul din partea PD-L care după ultimele informaţii e de dreapta sau centru-dreapta.

Anca Boagiu: Eu sunt convinsă că bucureştenii vor vota soluţii. Bucureştenii vor ca oraşul să se dezvolte, au nevoie să vadă că există o perspectivă, nu una fantasmagorică, autostrăzi zburătoare sau alte minuni. Şi lucrul acesta se vede şi pe stradă, stând de vorbă cu oamenii. Bucureştiul chiar are nevoie de seriozitate. Are nevoie de punctualitate, are nevoie de rezultate concrete, de un conducător al oraşului care să arate că este capabil să-l dezvolte în perioada următoare fără a-i vinde fum. Şi dacă ieşim pe stradă şi stăm de vorbă cu oamenii vom afla lucrul acesta. Domnul Sorin Oprescu este foarte simpatic, un om extrem de jovial, glumeşte tot timpul, numai că nu putem să luăm Bucureştiul în glumă. Bucureştiul trebuie luat cu problemele lui şi cu părţile lui frumoase, cu istoria şi viitorul lui. Cu proiectele sale de azi, de mâine, de peste 5, 10, 12 ani. Dacă vrem ca în mod real să arate ca o capitală cu adevărat europeană. Şi cred că Vasile Blaga a demonstrat şi până acum că ştie ce înseamnă Europa prin activitatea pe care a depus-o ca ministru de Interne, a demonstrat că ştie ce înseamnă administraţie în primul rând administraţie pentru că am văzut ce s-a întâmplat cu comunităţile locale în România şi dezvoltarea lor s-a produs fără a ţine cont de coloraturile politice atât ale preşedinţilor de consilii judeţene, cât şi ale primarilor din fiecare judeţ, municipiu, comună. A demonstrat că în urmă poate să lase ceva şi a lăsat ceva. A lăsat un minister bine structurat, a lăsat o reformă a administraţiei publice locale pornită dar din păcate oprită de actualul Guvern, a lăsat o Românie integrată în UE deşi părea o idee de neconceput, aceea a înlăturării steguleţelor roşii pe partea de justiţie şi afaceri interne. Şi iată că acum ne arată că ştie ce-i trebuie Bucureştiului şi bucureştenilor şi ştim cu toţii că poate să facă lucrul acesta cu maximă seriozitate.

(Prin Monitoring Media: Antena 3 - Eu cu cine votez?, Ora: 20:10)

Niciun comentariu: