luni, iunie 09, 2008

Lansare de carte: "Roua dimineţilor uitate" de Cornelia Costin


Miercuri 11 iunie, la ora 13,00, la Librăria „Mihai Eminescu” din Bucureşti va avea loc lansarea volumului de poezii „Roua dimineţilor uitate” de Cornelia Costin, apărut la Editura Ars Longa din Iaşi, cu o prefaţă de Liviu Antonesei. Prezintă: criticul literar Costin Tuchilă.
The image “http://www.posteremag.ro/imagini/101-picaturi%20de%20roua.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
„Cornelia Costin este o poetă adevărată, posesoarea unui flux liric vulcanic, exploziv, aluvionar. Recursul la perfecţiunea formală este doar mijlocul prin care autoarea reuşeşte să-şi impună controlul asupra acestei «materii lirice» uneori torenţiale, alteori de-a dreptul incandescente. De altfel, în buna tradiţie a poeţilor cultivaţi, cu o cultură clădită pe un fundament filosofic solid, Cornelia Costin ştie foarte bine ce şi cum face şi, cîteodată, precum în poezia «Rima», de pildă, confirmă explicit acest lucru: «Poate că e-„o trecută”... medievală, poate.../ Dar mie mi-e Regină!... E poate desuetă?... / Credinţa mea e alta: Cînd spaima ne desparte/ Şi armonia-i pentru mulţi doar o cochetă/ Ce-şi etalează nurii sperînd să cucerească/ Vreun călător răzleţ, încîrdăşit în rele,/ În fond, neţărmurită speranţă îngerească/ E rima – melodia izbînzilor rebele...” (Liviu Antonesei, „Un formalism liric asumat”, prefaţă la „Roua dimineţilor uitate”).
„Tema predilectă a poeziei sale este singurătatea, care adună şi subordonează toate celelalte motive, fixând totodată tonul general al confesiunii şi rememorării. Fără accent elegiac precumpănitor, poezia Corneliei Costin este o meditaţie asupra rosturilor existenţei, o încercare de a desluşi tainele, «acele lucruri niciodată spuse», cum le numeşte într-un vers, şi mai ales de a afla, rememorând, raportul dintre percepţia sensibilă, personală şi imaginea potenţial obiectivată.” (Costin Tuchilă, „Singurătăţi”, „Cronica Română”, 16 octombrie 2003)
The image “http://forum.softpedia.com/foto/images/fotos/roua-de-toamna-1992.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Cornelia Costin a debutat editorial în 1998 cu volumul „Rugăciune”, urmat de „Nestingherit se-mpletesc zboruri...” (Editura Info-Team, Bucureşti, 2003). A mai publicat eseul „Politicile culturale şi calitatea vieţii” (Editura de Vest,Timişoara, 1996). (Tudor Cristian)

2 comentarii:

Anonim spunea...

1. http://www.c-cultural.ro/galerie%20foto/actori/actori.htm

2. ? :)

3. http://foto.rompres.ro/index.php?i=114733

http://danielcorbu.ro/foto_scriitori.html

4. http://www.princeradublog.ro/

Bibliotecaru spunea...

Mulţumesc frumos.
Nu este însă ce trebuie
1. cuprinde o foarte mică parte din actori, ştiam de site, am în bookmarks link-ul ca fiind foarte valoros alături de alte câteva
3. pozele rompres au scris pe ele în cazul în care le doreşti de calitate, la fel cu foarte multe jurnale
4. Sunt aceleaşi poze pe care le-am şi găsit şi le-am folosit. :)

Eu vorbesc că ar fi necesare site-uri pentru fiecare "eveniment de eveniment", o politică de PR responsabilă. Este anormal ca în condiţiile de astăzi, când găzduirea site-urilor este gratuită şi un site se face fără prea mult efort, un eveniment, cum este o lansare de carte, nu este promovat printr-o agendă a evenimentului, printr-un fotoblog, prin interviuri. În ziare informaţia este scumpă şi efemeră, pe un blog poate rămâne ani de zile, gratuit. Nu o să pricep de ce o piesă de teatru nu este promovată, cu toate informaţiile disponibile, chiar cu secvenţe video, cu make-off, interviuri, imagini de la repetiţii, cum s-a făcut recuzita, cum s-au ales actorii... este îndeajuns ca cineva de la teatru, oricine ar fi acesta, să înregistreze aceste chestiuni cu un aparat foto. Cultura trebuie făcută şi împodobită ca o îndeletnicire frumoasă, interesantă... Este nevoie de atât de puţin pentru a fi mult mai mult! Multe instituţii culturale din străinătate au încetat să mai fie simple ferestre de informare şi au devenit, la rândul lor, opere de artă.