marți, iunie 10, 2008

Lovitură de teatru în cel de al doilea scrutin al primarilor capitalei


Oprescu: Blaga şi Mitrea au inceput negocierile directe

Oprescu: Blaga şi Mitrea au început negocierile directe (Imagine: Mediafax Foto)
Candidatul independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că, în urmă cu două zile, Vasile Blaga şi Miron Mitrea au început "negocierile directe", împărţindu-şi sectoarele Bucureştiului.

Oprescu a susţinut că Vasile Blaga, candidatul PDL la Primăria Capitalei, şi Miron Mitrea, coordonatorul campaniei electorale a PSD, "au lăsat orice pretenţie de verticalitate deoparte" şi "au pus soarta bucureştenilor pe un şerveţel de restaurant", împărţindu-şi sectoarele Capitalei.

El a adăugat că "unii" i-au spus că "s-a negociat capul lui Oprescu".

Candidatul independent a susţinut că, dacă s-ar fi negociat acest lucru, nu ar fi fost nicio problemă.

"Din păcate, ce s-a negociat nu a fost posibila mea înfrângere, ci îngenunchierea voinţei bucureştenilor", a mai declarat Sorin Oprescu.

Oprescu a arătat că, în cadrul întâlnirii de la restaurant, Blaga şi Mitrea ar fi jucat jocul "nu mă lăsa să nu te las", ei negociind direct circa 150.000 de voturi obţinute de la PSD şi 150.000 de voturi obţinute de la PDL.

Oprescu i-a acuzat pe Blaga şi pe Mitrea de urmărirea unor interese personale, meschine, înguste, în goana lor după funcţii publice.

Potrivit lui Oprescu, cei doi au pus pe un şerveţel de restaurant soarta bucureştenilor, făcând un fel de "Yalta" şi împărţind sectoarele Capitalei.

Candidatul independent a ironizat campania electorală a lui Vasile Blaga, catalogând "harta soluţiilor", un concept de PR al acestuia, drept "harta soluţiilor lui Blaga şi Mitrea", făcută în spatele uşilor închise.

În opinia lui Sorin Oprescu, Blaga şi-a minţit propriul electorat prin această întâlnire cu Miron Mitrea.

"Blaga este Videanu şi Videanu este Blaga. Acest cuplu îl are drept suport pe Mitrea. Iar Boc este el însuşi. Boc ori este folosit şi nu ştie, ori ştie şi nu mai merită mila mea", a spus Oprescu.

El a îndemnat electoratul bucureştean să iasă duminică la vot, pentru a nu pierde Bucureştiul.

"Dacă plecaţi o zi din Bucureşti, vă pierdeţi Bucureştiul. Blaga şi Mitrea au stabilit pe bileţelul de restaurant ce şi cum. Eu nu negociez cu nimeni. Veniţi la vot duminică, să rupem şerveţelul lui Mitrea şi Blaga", a conchis Oprescu în aplauzele susţinătorilor săi.


Emil Boc - Acuzaţii
Emil BocPartidul Democrat Liberal, prin preşedintele său, Emil Boc, atacă din nou Partidul Social Democrat, pe care îl acuză că este în spatele lui Sorin Oprescu.

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă, că prin Sorin Oprescu PSD încearcă să readucă practicile de corupţie exersate în perioada 2000 - 2004.



Boureanu: Vasile Blaga nu are timp de astfel de întâlniri în campania electorală
Deputatul Cristian Boureanu respinge afirmaţia candidatului independent Sorin Oprescu conform căreia ar fi avut loc o întâlnire la restaurat între Miron Mirea şi Vasile Blaga pentru a negocia situaţia turului de doi la alegerile locale în Capitală.
The image “http://www.romanialibera.ro/foto/124/123318/art_123318_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Cristian Boureanu a declarat pentru AMOS News că "Vasile Blaga nu are timp de astfel de întâlniri în campania electorală".
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2/7226/2534165/1/sorin-oprescu.jpg
"Sorin Oprescu încearcă prin petarde şi fumigene aruncate în fiecare zi să mascheze faptul că este slab pregătit, nu are niciun fel de soluţii pentru Bucureşti şi nu ar putea să aibă susţinere în Consiliul Municipal", a declarat deputatul Cristian Boureanu.(Claudia Dumbravă)
http://www.mai.gov.ro/Arhiva%20foto/Vasile%20Blaga%201.GIF

Vasile Blaga răspunde acuzaţiilor lui Sorin Oprescu
Candidatul Partidului Democrat Liberal pentru Primăria Capitalei, Vasile Blaga, va susţine o conferinţă de presă, astăzi, la ora 13.00.
Conferinţa vine ca urmare a declaraţiilor lui Sorin Oprescu, care a spus că şeful de campanie al PSD, Vasile Blaga s-a întâlnit cu şeful de campanie al PSD, Miron Mitrea într-un restaurant şi ar fi discutat despre o posibilă colaborare.
Conferinţa de presă va avea loc la sediul PD-L din Aleea Modrogan, numărul 1.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/871171/2/vasile-blaga-atentionand-002.jpg

Mitrea: Nu puteam să mă văd cu Blaga, sunt de sâmbătă la Munchen

Mitrea: Nu puteam să mă văd cu Blaga, sunt de sâmbătă la Munchen (Imagine: Mediafax Foto)

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu avea cum să se întâlnească cu Vasile Blaga, aşa cum a susţinut Sorin Oprescu, întrucât se află, de sâmbătă, într-un spital din Munchen.

Mitrea a spus că afirmaţia candidatului independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, despre o presupusă întâlnire a lui cu democrat-liberalul Vasile Blaga, este falsă.

El a precizat că se află, de sâmbătă, într-un spital din Munchen, pentru o intervenţie chirurgicală pe care a amânat-o din cauza campaniei electorale.

"Fiind de sâmbătă la Munchen, este limpede că nu aveam cum să mă întâlnesc cu Blaga acum două zile. Nu m-am întâlnit cu Blaga, sau cu Oprescu, sau cu alţi contracandidaţi PSD din Bucureşti, de mai bine de două luni şi jumătate. În plus, cu Blaga nu cred că am fost vreodată în vreun restaurant, iar cu Oprescu este posibil să fi fost acum mulţi ani, când se mai întâlnea conducerea PSD", a declarat Mitrea.

Candidatul independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că, în urmă cu două zile, Vasile Blaga şi Miron Mitrea au început "negocierile directe", împărţindu-şi sectoarele Bucureştiului.

Oprescu a susţinut că Vasile Blaga, candidatul PDL la Primăria Capitalei, şi Miron Mitrea, coordonatorul campaniei electorale a PSD, "au lăsat orice pretenţie de verticalitate deoparte" şi "au pus soarta bucureştenilor pe un şerveţel de restaurant", împărţindu-şi sectoarele Capitalei.




Frumoasă viaţă politică avem!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Am mai scris si pe alt fir, ca este o fumigena de ultim moment. O diversiune ca doar de asa ceva sunt buni, in cel mai neaos stil kgbist.

Bibliotecaru spunea...

Este interesant, pentru că există un semn şi de la Daniel Vanghelie. Ori candidatul la primăria sectorului 5 nu are nici un interes să facă astfel de afirmaţii.

Anonim spunea...

Cum altfel isi poate trimite Vanghelie alegatorii sa-l voteze pe Oprescu dupa cat l-a injurat?Cred ca ce-ti scapa tie este esenta kgbista a scenariului in spatele caruia se afla cel care a invatat astea direct la sursa.

Bibliotecaru spunea...

Nu este atât de simplu, pentru că Vanghelie nu spune "votaţi Oprescu" şi nici "nu votaţi Blaga". Nu cred că astfel de subtilităţi îşi găsesc sămânţa în masa de susţinători ai domnului Vanghelie care este "mai pe interes". Conflictul domnului Vanghelie este uşor mai profund de atât. Se observa o nemulţumire încă de la nominalizarea pentru primăria capitalei. Domnul Vanghelie este foarte supărat, cred eu, din faptul că domnul Geoană, pe care domnia sa l-a susţinut când acesta a avut nevoie, l-a cam părăsit în dese rânduri şi, foarte important, a găsit de cuviinţă să spune diverse lucruri despre dl. primar, cum ar fi că "bate câmpii". Daniel Vanghelie nu este insensibil la astfel de "oportunităţi" în exprimarea "prietenilor". În plus, primarul de la sectorul 5 are câteva conflicte deschise cu liderii partidului în momentul când primăria sectorului nu mai este atât de sigură ca altădată.