marți, iunie 10, 2008

Măsurile dispuse ieri de către ministrul Cristian David au fost transmise prefecţilor


The image “http://www.novinite.com/media/images/2008-03/91342.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Măsurile suplimentare pentru organizarea alegerilor de duminică, dispuse ieri de către ministrul Cristian David, au fost prezentate punctual prefecţilor în cadrul unei videoconferinţe organizată astăzi dimineaţă la MIRA.

La nivelul fiecărei prefecturi vor începe de astăzi noi instruiri ale preşedinţilor secţiilor de votare, dar şi verificarea secţiilor de votare unde se va organiza al doilea tur de scrutin.

Din punct de vedere organizatoric, Instituţiile Prefectului au transmis că au pregătit deja pentru turul 2 de scrutin buletinele de vot, 15 prefecturi solicitând completarea numărului de timbre autocolante. În cazul acestora urmează ca mâine timbrele autocolante solicitate să le fie puse la dispoziţie.

Conducerea MIRA a atras atenţia încă o dată asupra modului de gestionare a zonei de 500 de metri din jurul secţiilor de votare, punând accent pe realizarea unor dispozitive de ordine şi siguranţă publică prin care să se împiedice acţiunile de blocare sau aglomerare a secţiilor de votare.

Ieri, ministrul Cristian David a cerut prefecţilor luarea unor măsuri organizatorice suplimentare la secţiile de votare unde figurează un număr mai mare de 1.000 de alegători, care să includă mărirea numărului cabinelor de votare.

Totodată, ministrul internelor şi reformei administrative a cerut în mod deosebit Poliţiei organizarea unui dispozitiv care să-i ofere capacitatea de reacţie şi verificare rapidă a semnalărilor de fraude în procesul electoral.

Demersurile organizatorice pe care prefecţii le vor întreprinde împreună cu autorităţile locale vor face obiectul unei analize care va avea loc joi, în cadrul unei videoconferinţe convocată de către ministrul Cristian David.

Niciun comentariu: