miercuri, iunie 18, 2008

Năstase îl acuză pe Băsescu că ar fi comandat politic toate dosarele împotriva sa



Năstase îl acuză pe Băsescu de faptul că ar fi comandat politic toate dosarele împotriva sa
Deputatul PSD Adrian Năstase l-a acuzat, miercuri, pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că ar fi comandat politic toate dosarele împotriva sa, după audierea sa în Comisia juridică din Camera Deputaţilor în legătură cu solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale împotriva sa.

Întrebat dacă îl acuză pe şeful statutului, Traian Băsescu, de faptul că ar fi comandat politic toate dosarele împotriva sa, Năstase a răspuns: "Este evident acest lucru. Luaţi toate declaraţiile lui Traian Băsescu şi veţi vedea această chestiune, care este evidentă".

Potrivit lui Năstase, din momentul în care Traian Băsescu a cerut să fie schimbaţi preşedinţii celor două Camere, ceea ce, în opinia sa, "era absolut aberant", a început, "cu o echipă pe care a pregătit-o" şi care era "legată uneori şi de zonele media", să pregătească "o campanie permanentă care a însemnat inclusiv numirea lui Daniel Morar, modificarea legilor, a Legii răspunderii ministeriale, toate aceste chestiuni care încep să se demonteze acum pas cu pas".

The image “http://www.realitatea.net/media/image/200803/w120/poza_001_00182091_1209043555_00.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

El a arătat că a prezentat, în cadrul audierilor din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, faptul că, în opinia sa, sesizarea Camerei cu privire la începerea sau neînceperea urmăririi penale împotriva sa, dincolo de formalităţile pe care nu le-a îndeplinit, a fost făcută de Traian Băsescu.

"Eu am spus că această dezbatere (privind începerea sau neînceperea urmăririi penale împotriva sa, n.r.) trebuie să aibă loc. Nu trebuie respinsă pe motive de procedură dezbaterea la comisie sau în plen, pentru că eu consider că sesizarea a fost deja făcută de către Traian Băsescu. Nu are importanţă că este o sesizare făcută acum de Daniel Morar sau de Procurorul General Kovesi", a declarat Năstase.

El a precizat că sesizarea respectivă a fost făcută în momentul în care, public, Traian Băsescu s-a referit la dosare privitoare la persoana sa, inclusiv la dosarul Zambaccian.

The image “http://www.realitatea.net/media/image/200803/w480/poza_001_00003955_1141551468_00.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: