marți, iunie 17, 2008

Oprescu a discutat cu Tăriceanu despre susţinerea proiectelor municipalităţii



Oprescu a discutat cu Tăriceanu despre susţinerea proiectelor municipalităţii
Independentul Sorin Oprescu, ales primar general al Capitalei, s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, calificând discuţia avută cu şeful Executivului drept una informală, privind modul în care Executivul poate sprijini proiectele municipalităţii.

El a precizat că a fost invitat, marţi dimineaţa, de şeful Guvernului la o discuţie informală privind proiectele Capitalei şi că premierul doreşte să aibă, săptămâna viitoare, o discuţie similară şi cu primarii de sectoare şi cu membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru asigurarea unei relaţii instituţionale între primării şi Guvern.

"Primul-ministru este bucureştean, acum locuieşte şi stă aici, deci trăieşte şi el aceeaşi viaţă ca şi ceilalţi", a spus Oprescu, la finalul întâlnirii cu Tăriceanu.

Noul primar general al Capitalei a arătat totodată că doreşte să îndeplinească promisiunile făcute bucureştenilor în timpul campaniei electorale şi că speră să beneficieze de sprijin în acest sens.

"Dacă rămâne doar să fac eu şi ei nu pun umărul, lucrurile merg mai greu", a afirmat Oprescu.

Întrebat dacă se va întâlni şi cu preşedintele Traian Băsescu, noul primar general a răspuns că va merge şi la Cotroceni dacă va fi invitat de şeful statului.

Independentul Sorin Oprescu a câştigat Primăria Capitalei, el având 73.221 de voturi în faţa contracandidatului său, democrat-liberalul Vasile Blaga, conform anunţului făcut, marţi, de BEM. Astfel, din cele 558.741 voturi valabil exprimate în turul doi al alegerilor pentru primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a obţinut 315.981 (56,55%), în timp ce candidatul PDL Vasile Blaga a fost votat de 242.760 (43,45%) de bucureşteni.

Niciun comentariu: