luni, iunie 09, 2008

STILLet LOVING YOU


Cel înjunghiat este oricum un erou, a păţit-o pentru că a sărit în ajutorul unui semen al său. Pentru el este totuna dacă va fi considerat un martir politic sau victima unei agresiuni.
PSD Dâmboviţa susţine că autorul crimei nu a fost şi nu este membru PSD
Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD respinge cu vehemenţă acuzaţiile aduse de PDL Dâmboviţa cu privire la implicarea, în vreun mod, în desfăşurarea tragicului incident, care a avut loc duminică, în jurul orei 15.00, în satul Mogoşeşti din comuna Dragomireşti, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, informează un comunicat de presă al organizaţiei, remis AMOS News.
Potrivit documentului de presă, persoanele implicate în desfăşurarea evenimentelor nu au nicio legătură cu PSD. Autorul crimei nu a fost şi nu este membru PSD. Pentru corecta informare a opiniei publice PSD Dâmboviţa pune la dispoziţie Baza de date privind evidenţa membrilor PSD de la înfiinţare şi până în prezent, se mai arată în documentul de presă.
Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD precizează că reprezentanţii PSD nu au avut niciun fel de acţiuni politice sau de campanie electorală în satul Mogoşeşti, unde a avut loc tragicul eveniment. Potrivit documentului de presă, orice speculaţii în legătură cu crima de la Dragomireşti va fi taxată prin acţionarea în instanţă a celor care fac afirmaţii mincinoase.
Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD susţine că în urma cercetărilor efectuate de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a rezultat că nu este vorba de un incident electoral, ci de un conflict mai vechi, existent între fostul primar Adrian Cruceru şi autorul crimei.
Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.
The image “http://www.romanialibera.ro/foto/127/126617/art_126617_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
PD-L cere măsuri drastice cu privire la violenţa din campanie
Preşedintele PD-L, Emil Boc, şi preşedintele Consiliului Judeţean, deputatul PD-L, Florin Popescu, au declarat astăzi că incidentul din comuna dâmboviţeană Dragomireşti trebuie să tragă un semnal de alarmă din partea autorităţilor întrucât acest caz nu este izolat.
"PD-L cere ferm şi fără echivoc autorităţilor statului, de la ministrul de interne până la ultimul agent de poliţie dintr-un sat sau dintr-o comună să vegheze la respectarea legii şi a legalităţii, iar practicile de violenţă să fie definitiv interzise şi sancţionate dur prin măsuri legale, ca aceste lucruri să nu mai poată fi repetate nicăieri în România", a declarat Boc.
Boc a spus că se constată şi o implicare de către unii factorii politici a lumii interlope în campania electorală şi prin urmare cere responsabilitate tututor liderilor politici, de la un preşedinte de partid de comună până la un lider naţional, să lase lumea interlopă deoparte, cu legile ei şi să n-o aducă în competiţia electorală.
"Dăunează la tot ce înseamnă democraţie locală în România, dăunează la tot ce înseamnă stat de drept, dăunează cetăţeanului. Ce s-a întâmplat la Dâmboviţa este doar aisbergul, pentru că sunt multe alte situaţii de acest fel", a completat Boc.
La rândul său, preşedintele CJ Dâmboviţa a enumarat alte cazuri de violenţă care au avut loc în câteva comune din apropierea Dragomireştiului.
Potrivit acestuia, în comuna Cornăţelu, şase participanţi la un miting electoral, ce a avut loc sâmbătă, au fost bătuţi în propria curte. Doi dintre agresori sunt pe listele PSD. Alte violenţe au avut loc la Voineşti aflat la 10 kilometri de Dragomireşti, unde viceprimarul PD-L a fost agresat ieri de către simpatizanţi PSD. Au mai avut loc incidente şi în comuna Măneşti, lângă Dragomireşti şi în comuna Ciocăneşti.
De asemenea, liderul studenţilor, Andrei Moţoc, a fost bătut în seara de 30 spre 31 mai în localitatea Târgovişte de către o echipă de militanţi ai PSD.
Despre primarul din Dragomireşti, Popescu a spus că acesta are antecedente, localnicii cunoscându-l ca pe un om violent.
Potrivit lui Popescu, starea din Dragomireşti a fot întreţinută de "un lider puternic PSD Dâmboviţa" şi a fost prezent în localitatea respectivă cu cinci nimute înainte a avea loc crima. Criminalul a fost filmat. Se numeşte Gheorghe Cârstea şi nu locuieşte în acea zonă. "A fost adus de la un kilometru distanţă", a precizat Popescu.
"Toate acestea ne fac să credem că în judeţul Dâmboviţa este pusă la cale o acţiune de intimidare a celor care nu sunt cu PSD. În consecinţă, echipa de campanie a PD-L a luat decizia de a suspenda orice miting electoral pentru turul II pentru a nu periclita viaţa celor care vor să participe la miting", a declarat Popescu.
Ieri, în jurul orei 15.00, în satul Mogoşeşti din comuna Dragomireşti, a avut loc o altercaţie între militanţi PD-L şi un sătean, presupus a fi simpatizant PSD, în urma căreia o persoană şi-a pierdut viaţa.(Alina Boghiceanu)

PSD Dâmboviţa respinge afirmaţiile lui Emil Boc
Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD respinge cu tărie afirmaţiile mincinoase şi tendenţioase ale preşedintelui PDL, Emil Boc şi preşedintelui PDL Dâmboviţa Florin Popescu, difuzate astăzi de către Postul de Televiziune Realitatea TV, potrivit cărora PSD ar fi instaurat teroarea în judeţul Dâmboviţa.
În virtutea dreptului la replică şi pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm că incidentele la care au făcut referire liderii PDL nu au nici o legătură cu PSD sau vreun membru al acestui partid.
Precizăm că ancheta derulată de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a evidenţiat că tragicul eveniment de la Dragomireşti s-a desfăşurat pe fondul unui conflict de aproape 8 ani între autorul crimei şi candidatul PDL, Organizaţia PSD neavând nici o implicare. Mai mult decât atât, faptul că este un conflict personal şi nu unul cu implicaţii politice a fost confirmat şi de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa în şedinţa de astăzi, 9.06.2008, a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Dâmboviţa.
Menţionăm de asemenea că PSD Dâmboviţa a atenţionat public, de nenumărate ori, instituţiile abilitate ale statului, cu privire la campania agresivă pe care o desfăşoară PDL în judeţul Dâmboviţa. Mărturie stau zecile de sesizări făcute de candidaţii PSD din teritoriu, care au fost supuşi la agresiuni verbale şi fizice.
Membrii PDL, încurajaţi de declaraţiile iresponsabile ale unor lideri şi în principal ale celui care, întâmplător a câştigat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, au trecut, în toate localităţile, la ameninţări la adresa membrilor PSD şi ai altor partide politice, care au decis să susţină candidaţii PSD în turul 2 al alegerilor locale, dar şi la adresa oamenilor simpli care nu împărtăşesc opiniile şi programele politice ale PDL. Doar cu titlu de exemplu informăm opinia publică, că, în cursul zilei de 8 iunie, candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Măneşti şi persoanele care-l însoţeau cu caravana electorală au fost agresaţi în satul Drăgăieşti, în urma incidentului mai multe persoane fiind rănite, iar autoturismul unui membru PSD fiind grav avariat.
Potrivit proverbului,, Hoţii strigă hoţii,, reprezentanţii PDL apar pe posturile de televiziune şi spun că PSD instaurează teroarea, cănd lucrurile stau cu totul altfel, iar cercetările reprezentanţilor poliţiei o dovedesc.
Stări conflictuale, ce au degenerat în violenţe, constatăm în toate localităţile judeţului, motiv pentru care PSD Dâmboviţa solicită Prefectului, Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa ca în toate localităţile, în care pe 15 iunie se desfăşoară cel de al 2-lea tur de scrutin, să dubleze efectivele care asigură ordinea şi liniştea publică şi să constituie patrule mobile, care să asigure patrularea în toate aceste localităţi cu scopul de a preveni fraudele electorale, cumpărarea de voturi şi asigurarea liniştii şi siguranţei cetăţenilor.
Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD consideră că este anormal ca, la 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, să existe o asemenea stare de tensiune şi un climat de instabilitate şi violenţă fără precedent.
Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD îşi reafirmă dorinţa derulării acestei campanii electorale în condiţii de legalitate şi siguranţă.

Niciun comentariu: