marți, iunie 03, 2008

Suceava: A XIX-a ediţie a "Lirei de Aur"


În zilele de 6 şi 7 iunie, Colegiul de Artă «Ciprian Porumbescu» din Suceava va fi gazda celei de-a XIX-a ediţii a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală «Lira de Aur», transmite corespondentul AMOS News.
http://farm2.static.flickr.com/1416/816775150_a3fe5b0923.jpg

Si-au anuntat participarea 94 de elevi din scolile si liceele de arta din 17 judete, dar si elevi din Republica Moldova, Grecia si Italia.
Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc vineri, la ora 10, iar Gala Laureatilor, sambata, ora 18, la Sala Dom Polski. Concursul se va desfasura la Colegiul de Arta din Suceava, pe sectiunile: pian, coarde, instrumente de suflat, percutie si instrumente populare.

Din juriu fac parte profesori universitari de la Academia de Muzica « Gh.Dima » din Cluj, Universitatea de Arte « George Enescu » din Iasi, precum si personalitati marcante ale vietii muzicale europene din Italia si Ungaria. Juriul va fi prezidat de compozitorul si muzicologul Viorel Munteanu, iar presedinte de onoare este prof.Adrian Braescu, inspector scolar general in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Organizatorii editiei din acest an a «Lirei de Aur» sunt: Primaria Suceava, Consiliul Judetean, Inspectoratul Scolar, Colegiul de Arta « Ciprian Porumbescu », Asociatia Culturala «Lira de Aur» Suceava si Complexul Muzeal al Bucovinei. De latura muzicala a concursului vor raspunde inspectorul scolar de specialitate, prof.Alexandra Rabiniuc, si conducerea Colegiului de Arta din Suceava. (Doina Boghian)

Niciun comentariu: