luni, iunie 02, 2008

Vadim, Iliescu, Mitrea şi Năstase îl sprijină în turul doi pe Oprescu



Vadim, Iliescu, Mitrea şi Năstase îl sprijină în turul doi pe Oprescu (Imagine: Mediafax Foto)
La alegerile pentru Primăria Capitalei, primele două poziţii au fost obţinute de candidatul PDL Vasile Blaga şi de candidatul independent Sorin Oprescu, conform rezultatelor unor exit-poll-uri difuzate de Realitatea TV şi Antena 3.

PRM îl va sprijini necondiţionat pe independentul Sorin Oprescu

Potrivit anunţului făcut, duminică seara, de Corneliu Vadim Tudor, PRM îl va sprijini necondiţionat pe independentul Sorin Oprescu în turul doi al alegerilor pentru Primăria Generală a Capitalei.

El a spus că îi pare sincer rău de Sorin Oprescu, care este "sacrificat' şi este "victima mascaradei tipice lui Traian Băsescu", Vadim Tudor menţionând că l-a avertizat că va fi furat, "tâlhărit la drumul mare".

În opinia lui Vadim Tudor, Oprescu a fost "ucis politic" de Băsescu.

"Eu vă asigur că îl vom recupera pe Sorin Oprescu pentru politică. Îi întindem o mână fraternă pentru că este un intelectual, nu un infractor", a menţionat preşedintele PRM.

El a spus că l-a avertizat telefonic, în cursul zilei de miercuri, şi pe Ion Iliescu că se pregăteşte o mare fraudă şi că Sorin Oprescu va fi depunctat masiv, că acesta va fi "linşat public" şi că în spatele acestei fraude va fi Traian Băsescu, fostul lider răspunzându-i că este sigur de acest lucru.

Pe de altă parte, Vadim Tudor a susţinut că PNG ar fi fost "băgat", cu 5%, în CGMB pentru a-i da voturile în turul doi lui Vasile Blaga.

Iliescu: Obiectivul trebuie să fie bararea PDL, ceea ce implică susţinerea lui Oprescu

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, duminică seară, că obiectivul în acest moment trebuie să fie bararea PDL, "partidul domnului Băsescu", ceea ce implică susţinerea lui Sorin Oprescu.

El a apreciat că la blocarea PDL trebuie să contribuie nu doar PSD, ci toate partidele interesate.

Întrebat dacă această opţiune implică sprijinirea, în turul doi, a lui Sorin Oprescu pentru Primăria Generală, Iliescu a răspuns: "Nu e clar? Bineînţeles. Şi nu doar al PSD (sprijinul – n.r.), ci al tuturor partidelor interesate să blocheze drumul partidului domnului Băsescu".

Miron Mitrea se pronunţă în favoarea sprijinirii lui Oprescu de către PSD

Miron Mitrea s-au pronunţat, duminică, după anunţarea primelor estimări, pentru sprijinirea de către partid a lui Sorin Oprescu în turul doi de scrutin.

Coordonatorul campaniei PSD, Miron Mitrea, a declarat că va vota, la prima şedinţă a conducerii partidului, în favoarea propunerii preşedintelui Mircea Geoană ca PSD să susţină, acolo unde nu are candidaţi în turul doi, orice candidat împotriva PDL.

El a precizat că, în Capitală, se pronunţă pentru ca PSD să îl sprijine, în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei, pe fostul senator PSD Sorin Oprescu.

Totodată, Mitrea a apreciat că Diaconescu ar fi obţinut un alt rezultat dacă fostul social-democrat Oprescu nu candida pentru acelaşi post.

Adrian Năstase: Susţinerea lui Oprescu în turul doi, absolut naturală

Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat că susţinerea lui Oprescu în turul doi de către PSD ar fi "absolut naturală", întrucât astfel se pune problema unui vot împotriva lui Traian Băsescu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

E bine, ca-i asa ca doar dlor aniverseaza mineriada in timp ce unii dintre noi vom comemora mortii acesteia.