joi, iunie 12, 2008

Cineva a prins gustul alegerilor


Geoană vrea alegeri parlamentare cât mai curând posibil
Geoană vrea alegeri parlamentare cât mai curând posibil (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Suceava, că imediat după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale va solicita urgentarea decupării colegiilor electorale pentru alegerile parlamentare şi organizarea acestora cât mai repede cu putinţă, în toamna acestui an.

Geoană a spus că rezultatul alegerilor locale dovedeşte că PSD va câştiga alegerile parlamentare şi va forma următorul guvern şi a subliniat că partidul "are forţa necesară" ca, alternativă la puterea de dreapta, să fie primul pe scena politică din ţară.

El şi-a exprimat speranţa că în cel de-al doilea tur de scrutin PSD "va avea veşti bune" din mai multe localităţi importante din ţară unde candidaţii partidului se află în competiţie, dar şi de la Bucureşti.

Geoană a arătat că deşi a pierdut preşediniţii de Consilii Judeţene acolo unde PSD spera să le câştige, cum ar fi Suceava, partidul îşi va lua revanşa în toamnă.

El a spus că, în aceste condiţii, organizaţia PSD Suceava trebuie deja să se gândească la soluţii pentru candidaţii din colegiile pentru alegerile parlamentare.

Preşedintele PSD a mai spus că de luni va solicita urgentarea decupării colegiilor uninominale şi organizarea alegerilor parlamentare cât mai curând posibil.

"Opinia mea şi ceea ce voi susţine în faţa colegilor este urgentarea organizării alegerilor parlamentare, cât mai rapid cu putinţă, în această toamnă, în octombrie sau noiembrie astfel încât să curmăm această guvernare de dreapta, astfel încât România să aibă un nou început şi o guvernare competentă în interesul celor mulţi", a spus Geoană.

Potrivit acestuia, dacă actualul trend se menţine PSD ar putea realiza la alegerile parlamentare un scor electoral de aproximativ 40 la sută, apropiat de cel din 2000, când PSD a format singur guvernul, "cu un aranjament parlamentar", fiind astfel realizată "cea mai competentă şi coerentă" guvernare a României.

"Acesta este şi obiectivul pe care îl propunem şi în acest moment. În clipa de faţă, pe succesul de la locale şi pe trend-ul pe care îl înregistrăm ne propunem să facem un scor care să ne permită să guvernăm singuri. Este principalul nostru obiectiv", a mai spus preşedintele PSD.

El a arătat că, dacă după parlamentare se va dovedi că este necesară o completare pentru majoritate aceasta se va discuta astfel încât să fie făcute "cât mai puţine compromisuri ideologice cu dreapta".

Geoană consideră că guvernarea de dreapta reprezintă "o pacoste pentru ţară" şi că, în "mod natural" românii se întorc către alternativa "evidentă şi firească" reprezentată de PSD.

Niciun comentariu: