marți, iunie 03, 2008

Guvernul României...


Un avion militar va decola astăzi cu ajutoare pentru poporul chinez
O aeronavă C-130 Hercules va decola duminică, 1 iunie, de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni spre Kungming şi Chengdu (China) pentru a transporta un ajutor umanitar de urgenţă.
Ajutorul umanitar constă în corturi, pături, medicamente şi alte materiale de primă necesitate şi este oferit de Guvernul României, de la rezervele de stat, pentru populaţia chineză afectată în urma cutremurului din 12 mai.
Aeronava se afla sub comanda căpitanului-comandor Viorel Pană, iar cele două echipaje ale acesteia vor avea ca piloţi pe căpitan-comandorul Ion Virgil, locotenent-comandorul Adrian Takacs şi căpitanul Bogdan Dogaru.

Cãpitan-comandorul Viorel Panã ºi locotenent-comandorul Adrian Takacs înaintea misiunii - foto Petricã Mihalache transpixel
transpixel Declaraþiile de presã ale ºefului echipajului - foto Petricã Mihalache transpixel
Încarcarea aeronavei - foto Petricã Mihalache transpixel
(foto Petrică Mihalache)


În legătură cu situaţia creată astăzi cu ocazia exercitării votului de către Primul-Ministru facem următoarele precizări:
Primul-Ministru Călin Popescu-Tăriceanu s-a prezentat la vot ca orice cetăţean, având cu sine toate documentele de identitate. Primul-Ministru consideră că era responsabilitatea membrilor biroului secţiei de votare să vegheze asupra respectării întocmai a procedurii de vot şi să-i atragă atenţia în cazul în care aceasta nu ar fi fost respectată.

Mesajul Primului-Ministru al Guvernului României,Călin Popescu-Tăriceanu,adresat alegătorilor

Dragi români,
Primul tur al alegerilor locale s-a încheiat.
Înainte de orice doresc să vă mulţumesc tuturor celor care aţi participat la dezbaterile privind viitorul comunităţilor dumneavoastră şi, bineînţeles,

tuturor celor care aţi participat la procesul electoral încheiat astăzi.

Unii dintre dumneavoastră aţi votat cu candidaţii care, probabil, vor învinge. Alţii cu cei care vor fi învinşi.
Însă, în viaţa democratică, fiecare vot, fiecare idee, fiecare program, fiecare proiect sunt la fel de importante.
De aceea, le sugerez tuturor să nu părăsească scena politică, să fie în continuare implicaţi şi atenţi la nevoile comunităţilor lor.
Simt că am datoria acum să mă adresez acum şi românilor care nu au votat.
Îndemnul meu către aceştia este ca pe viitor să nu mai stea pasivi, ci să se implice în construirea unui nou viitor pentru satele şi oraşele României.
Peste două săptămâni, în multe localităţi, va avea loc al doilea tur de scrutin al alegerilor. Îi îndemn să meargă la vot.
Acum, la încheierea procesului electoral, ca Prim-Ministru, doresc să le urez succes tuturor celor care au ieşit învingători în urma votului de astăzi.
Îi îndemn pe toţi să fie gospodari şi buni administratori, astfel încât fiecare comunitate să fie cât mai prosperă.
Îi asigur pe toţi de sprijinul Guvernului indiferent de culoarea politică, atât timp cât respectă interesele comunităţilor de care au fost aleşi.
Ca cetăţean şi ca om politic mă gândesc, totodată, la imensa responsabilitate ce apasă pe umerii fiecăruia dintre cei aleşi astăzi.
De consiliile locale şi de consiliile judeţene, de primarii şi de preşedinţii Consiliilor Judeţene depinde modul în care localităţile din România vor valorifica
oportunităţile oferite de fondurile oferite Uniunea Europeană şi de programele guvernamentale.
De aceea închei prin a-i îndemna pe cetăţeni să fie exigenţi cu cei aleşi astăzi şi să-i monitorizeze cu atenţie.
Vă mulţumesc!



(
sursa foto : CAPP)

Niciun comentariu: