marți, iunie 03, 2008

Sunt mândru de victoria noastră la aceste alegeri locale



Declaraţia preşedintelui Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, după aflarea rezultatelor alegerilor locale

Bună seara. Pentru început vreau să subliniez faptul că decizia partidului nostru de a propune şi de a încuraja alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal, în premieră, s-a dovedit o decizie de bun augur.

Faptul că a existat în ţară o bună mobilizare este dat, în primul rând, de existenţa unei mize importante şi sunt mândru de victoria noastră la aceste alegeri locale. Preşedinţii de consilii judeţene PSD vor reprezenta majoritatea, iar numărul cel mai important de consilii judeţene vor fi câştigate de partidul.

De asemenea, vreau să spun câteva cuvinte despre Bucureşti. În primul rând încep prin a-i mulţumi lui Cristian Diaconescu. Este un coleg care în condiţii nu uşoare, a acceptat să candideze din partea noastră şi împreună cu echipa de la Bucureşti, au făcut tot ceea ce a fost posibil în condiţiile date şi vreau să îi mulţumesc lui Cristian Diaconescu. Este în echipa noastră, va continua să fie o piesă importantă în echipa noastră de conducere şi are tot viitorul politic deschis în faţa lui. În acest moment, Cristian Diaconescu a trecut cu dificultate un test de foc, testul loialităţii absolute pentru partidul în care lucrează şi în care ocupă şi acum şi în viitor o poziţie importantă.

Vreau să îl felicit, de asemenea, pe Neculai Onţanu, care a câştigat din primul tur la sectorul II. Vreau să le mulţumesc colegilor mei şi să îi urez succes lui Marian Vanghelie şi lui Dan Darabont; sunt convins că vor câştiga în turul doi. De asemenea, deşi am fi dorit să fie colegul nostru Mihalache în turul doi la sectorul IV, să spunem că ne bucurăm de faptul că la nivelul candidatului PC există o şansă bună de a câştiga şi sectorul IV. Din punct de vedere al poziţionării partidului nostru pentru turul doi, un lucru este extrem de clar pentru noi social democraţii, în toată ţara. Aceea că trebuie să facem un front comun împotriva dreptei şi în principal, împotriva PD-L. Acest lucru este valabil şi la Bucureşti şi din punctul nostru de vedere, un vot împotriva lui Vasile Blaga este un vot pentru schimbare şi este un vot pentru un Bucureşti care să iasă din marasmul pe care dreapta l-a provocat de peste 18 ani de zile. Această instrucţiune de vot o vom decide în Biroul Politic al partidului nostru; unde nu avem candidaţi în turul doi, noi vom vota împotriva dreptei şi în principal împotriva candidaţilor PD-L. Acest lucru îl voi propune Biroului Politic Permanent şi va reprezenta, sunt convins, o conduită şi o încurajare de vot pentru simpatizanţii şi votanţii PSD în turul doi. De asemenea, participarea foarte modestă la Bucureşti arată de fapt şi un vot negativ la adresa administraţiei Bucureştiului, avută şi de dl Videanu şi de dl Băsescu şi de primarii generali de dreapta din ultimii ani de zile. Aş vrea de asemenea să sesizez faptul că au existat în întreaga ţară multe elemente care nu sunt demne de o Românie europeană. Pot să spun că, din opinia noastră, sunt cel mai prost organizate alegeri locale la care am participat în ultimii ani de zile. Este o bilă neagră pentru guvern şi este o bilă neagră pentru organizatorii acestui tur de scrutin, cu violenţe, cu bani, cu campanii cu bani enorm de mari din partea candidaţilor PD-L, în principal, dar şi al PNL. În aceste condiţii, încă o dată, scorul înregistrat de candidaţii noştri, votul politic, preşedinţiile de consilii judeţene, cel puţin trei sectoare pe care le vom câştiga şi ceea ce trebuie să reprezinte schimbarea la Bucureşti în turul doi reprezintă elementele unui succes important pentru PSD. Este momentul de inflexiune. Tendinţa este, clar, de declin a dreptei şi de creştere a social-democraţilor. În toamnă ne îndreptăm către o victorie a partidului nostru şi către o guvernare social-democrată. Încă odată, mulţumiri membrilor noştri, candidaţilor noştri şi le urăm mult succes în turul doi şi felicitări deja numărului foarte mare de preşedinţi de consilii judeţene.

Vom ieşi în această seară de la sediul de campanie anunţând din jumătate în jumătate de oră rezultatul numărătorilor paralele. Repet, ne îndreptăm către un succes important al partidului nostru, un scor în mod cert mult mai bun decât la europarlamentare şi un scor care ne readuce la scorul din anul 2004, sper să fie un scor şi mai bun decât cel pe care l-am înregistrat la alegerile locale din 2004. Încă o dată mulţumiri şi felicitări celor care au câştigat, mult succes celor care au intrat în turul doi. Vom fi alături de dumneavoastră, dragi colegi, în toată ţara, aşa cum am fost şi în aceste patru săptămâni de campanie. Vă mulţumim foarte mult.










Niciun comentariu: