marți, iunie 03, 2008

Timis: Ţărăniştii şi liberalii acceptă o alianţă cu PSD


Încep alianţele surprinzătoare.
http://www.mastercleanco.com/images/handshake.jpg
Prima înţelegere politică a fost deja parafată în Timiş. Alianţa pentru Timiş, formată din liberali, ţărănişti şi minoritatea germană, va semna un protocol de colaborare cu social-democraţii pentru a susţine proiectele administrative, dar şi pentru a obţine o majoritate şi posturi cheie în consiliul local Timişoara şi în consiliul judeţean, transmite corespondentul AMOS News.
Deşi PSD a obţinut în Timişoara doar 17% din opţiunile electoratului, iar PD-L a obţinut puţin peste 24%, social-democraţii au şanse mai mari să pună mâna pe funcţii în urma acestui protocol semnat de către liderii Gheorghe Ciuhandu, Liviu Borha (PNL) şi Ilie Sârbu (PSD). Reprezentanţii acestor partide s-au bazat pe discuţiile acide dintre liderii democraţi, pentru a-i izola pe scena politică.
"Constatăm că situaţia conflictuală din interiorul Partidului Democrat-Liberal nu permite stabilirea unor relaţii de colaborare sigură cu reprezentanţii acestei formaţiuni politice, iar comportamentul agresiv şi aroganţa dovedite de PD-L în ultimii ani şi-au atins apogeul în timpul campaniei electorale. PD-L a trădat protocolul de colaborare postelectorală încheiat cu PNŢCD şi PNL după alegerile locale din anul 2004, iar PSD nu doreşte sub nici o formă să se asocieze cu acest partid.
Alianţa pentru Timiş şi Partidul Social Democrat au hotărât să încheie un protocol de colaborare administrativă în vederea promovării de proiecte benefice municipiului Timişoara şi judeţului Timiş, a realizării ofertelor electorale făcute de cele două partide în timpul campaniei electorale şi a unei administrări eficiente, în folosul cetăţenilor. Această colaborare este singura posibilă pentru asigurarea funcţionării Consiliului Local Timişoara şi a Consiliului Judeţean Timiş", se arată într-un comunicat al Alianţei. (Ioana Toma)

Niciun comentariu: