sâmbătă, iunie 14, 2008

Guvernul României...


Militar ucis în Afganistan
Un militar a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi astăzi, 13 iunie, în jurul orei 5.00, ora României, în Afganistan.
Eroul Claudiu Marius Covrig transpixel
Militarii Batalionului 300 Infanterie Galaţi se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul). Patrula, formată din patru transportoare amfibii blindate, a fost atacată de forţe insurgente cu armament uşor şi aruncătoare de grenade, la aproximativ 50 km de Qalat, fiind lovite două transportoare.
În urma atacului, fruntaşul Claudiu Marius Covrig, aflat în primul dintre transportoare, a fost ucis. Militarii răniţi au primit asistenţă medicală la faţa locului şi şi-au continuat misiunea, participând la securizarea zonei conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii.
În sprijinul militarilor atacaţi a fost trimisă forţa de intervenţie rapidă a batalionului. Militarul decedat a fost transportat la Baza Lagman din Qalat.
Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi este alături de familia greu încercată.

Ministrul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret faţă de decesul unui militar român în Afganistan
Ministrul Afacerilor Externe Lazăr Comănescu a aflat cu profund regret de decesul fruntaşului Claudiu Marius Covrig şi rănirea altor trei militari români, aflaţi în misiune în Afganistan.
Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate, alături de respectul adânc pentru jertfa supremă a fruntaşului Claudiu Marius Covrig.
Totodată, MAE transmite celor trei soldaţi răniţi urări de grabnică însănătoşire.
The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2473-148169-_3colcomanescucopy.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Starea militarilor răniţi în Afganistan este stabilă
Cei trei militari răniţi astăzi, 13 iunie, în Afganistan, sunt sublocotenentul Marius Vasile Apostol (24 de ani), sergentul major Daniel Dumitru Drugan (26 ani) şi caporalul Marius Barbu (30 de ani), din cadrul Batalionului 300 Infanterie Galaţi.
Militarii au fost transportaţi la spitalul din baza Lagman, Qalat, unde este evaluată starea lor de sănătate şi primesc îngrijiri medicale. În acest moment, starea lor este stabilă.
Ministerul Apărării monitorizează starea de sănătate a militarilor răniţi şi ţine permanent legătura cu familiile acestora.
Cei trei militari răniţi, împreună cu fruntaşul fruntaşul Claudiu Marius Covrig, care a decedat, se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul). Patrula, formată din patru transportoare amfibii blindate, a fost atacată de forţe insurgente cu armament uşor şi aruncătoare de grenade, fiind lovite două transportoare.

Mesaj de condoleanţe al Primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu pentru pierderea fruntaşului român Claudiu Marius Covrig şi de solidaritate cu militarii răniţi astăzi în Afganistan

„Am aflat cu durere de pierderea fruntaşului Claudiu Marius Covrig, din Batalionul 300 Infanterie Galaţi, decedat astăzi, la datorie, în Afganistan şi de rănirea celor trei militari români, colegi ai lui Claudiu.
Este o grea încercare şi o pierdere ireparabilă pentru familia fruntaşului Claudiu Marius Covrig, pentru Armata Română şi pentru România. Îmi exprim profunda compasiune şi solidaritate, în acest moment dureros, faţă de toţi cei care l-au cunoscut pe Claudiu şi sincerele mele condoleanţe pentru familia greu încercată.
Sunt alături de cei trei militari români răniţi în timpul misiunii în Afganistan. Le preţuiesc curajul, devotamentul şi îi asigur de întreg sprijinul meu. Le urez însănătoşire grabnică şi îi aştept să se întoarcă acasă cu bine, alături de familie şi de prieteni.”

Niciun comentariu: