luni, iunie 09, 2008

Iaşi: Caricaturi ale candidatului PDL la Primărie, ţinându-se de fusta Irinei Schrotter



Iaşi: Caricaturi ale candidatului PDL la Primărie, ţinându-se de fusta Irinei Schrotter (Imagine: Mediafax Foto)
I
Caricaturi imense înfăţişându-l pe candidatul PDL la Primăria Iaşi, Dumitru Oprea, mic de statură şi ţinându-se de fusta Irinei Schrotter, care îi promite: "Mitică! Dacă ajungem la Primărie, împărţim Iaşiul în două: jumătate mie, jumătate nouă!", sunt afişate în intersecţiile din municipiu.

În caricaturi mai apare şi şeful PDL Iaşi, senatorul Dan Cârlan, costumat în bufon.

Creatoarea de modă Irina Schrotter s-a retras din cursa pentru primul tur al alegerilor pentru Primăria Iaşi şi şi-a declarat sprijinul pentru candidatul PDL.

The image “http://www.expres.ro/pictures/articles/normal/8440ad40185a196670c31ab32a8d54e6.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/c/c3/DumitruOprea.jpg/250px-DumitruOprea.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.cronicavip.ro/cronicavip/articles/images/thumbs300x150/1208750279_Irina%20Schrotter.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Afişele au fost asumate de liderii PSD Iaşi, care s-au declarat convinşi că duc o campanie "curată".

"Caricatura autentică nu e vulgară, nu murdăreşte. Prin astfel de afişaje, ducem campania într-o zonă a umorului, a lucrurilor hazlii", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Doru Tompea, şeful Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi.

În replică, Dumitru Oprea a declarat că trebuie dusă o campanie serioasă, pentru că ieşenii nu aşteaptă altceva de la aleşii lor decât lucruri serioase.

"În schimb, li se oferă o formă de batjocură aşa cum au avut parte în cei 4 ani de administraţie PSD, condusă de Gheorghe Nichita", a adăugat Oprea.

El a mai spus că partea cea mai gravă a campaniei cu caricaturi este faptul că PSD nu a respectat legile electorale. "Nu apare nicăieri pe acele panouri cine le-a comandat şi cine le-a tipărit. Acestea sunt încălcări flagrante ale legilor electorale, pentru care PSD va plăti", a subliniat candidatul PDL, adăugând că va sesiza autorităţile compentente.

Oprea s-a mai arătat convins că, în curând, campania PSD va lua o nouă turnură. Candidatul PDL susţine că adversarii săi au pregătit materiale electorale "otrăvite", care seamnănă cu afişele sale, dar care au mesaje modificate.

The image “http://www.alegeri.tv/images/candidates/dumitru-oprea576.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

"Oamenii sunt speriaţi că vor plăti accesul în parcurile de joacă, că se vor ridica clădiri între blocuri, că vor primi amenzi de valori inimaginabile. Au răscolit în trecutul meu, nu au găsit nimic şi au apelat la astfel de josnicii. O astfel de campanie murdară este în tradiţia PSD", a susţinut Oprea.

Liderii PSD dezmint însă afirmaţiile lui Oprea. "N-am auzit de aşa ceva. Ne-am asumat partea cu comics-urile pentru că sunt de bun gust şi se mai practică, dar nu ştim nimic de mesajele modificate sau ce mai spune domnul Oprea", a declarat Doru Tompea.


http://media2.gruprc.ro/photo/thumbs/450_500/042008/055111c8bbf786a120d94a6a35d96f74.jpg

Dumitru Oprea (n. 10 octombrie 1952, comuna Măneşti, judeţul Prahova) este un economist român, care a îndeplinit funcţia de rector al Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi (1999-2007).

Dumitru Oprea s-a născut la data de 10 octombrie 1952, în comuna Măneşti (judeţul Prahova). A absolvit Liceul Economic din Ploieşti, Secţia Planificare-Contabilitate (1967-1971) şi apoi Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe-Contabilitate din cadrul Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi (1971-1975). Între anii 1975-1979, efectuează un stagiu în producţie ca economist la Trustul de Construcţii Industriale din Ploieşti. Din anul 1979, este încadrat ca asistent universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi. În anul 1986, obţine titlul ştiinţific de Doctor în economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti, specializarea Contabilitate, cu teza de doctorat Model de calculaţie a costurilor normate în condiţiile prelucrării automate a datelor. După Revoluţia din decembrie 1989, Dumitru Oprea urcă pe treptele ierarhiei didactice: lector universitar (1990), conferenţiar (1991) şi profesor universitar (1994). În anul 1997, devine conducător de doctorat, în domeniul Informatică Economică, la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi. Profesorul Dumitru Oprea a participat la o serie de stagii de perfecţionare dintre care menţionăm: cursuri speciale ale contabililor publici autorizaţi şi experţilor contabili (1991)stagiu de perfecţionare în contabilitate şi informatică de gestiune, bursier Fulbright (august 1991 - martie 1992) la Rutgers University - Newark, New Jerseystagiu de perfecţionare în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii, Omaha, statul Nebraska (1993)stagiu de perfecţionare în domeniul administraţiei publice, Omaha, statul Nebraska (1994)stagii în cadrul programului Tempus la Universităţile din Barcelona, Manchester, Murcia etc.curs certificat de Agent de Dezvoltare Locală la Institutul Român de Management din Bucureşti (ianuarie - mai 1995)European Entrepreneurship Colloquium on Participant-Centered Learning, Harvard Business School, Boston, MA 02163, USA (21-29 iulie 2006)

Din septembrie 1992 deţine funcţia de Director Executiv al Centrului Româno-American de Dezvoltare a Întreprinderilor Private (CRADIP) din Iaşi. Apoi, între anii 1994-1998, este agent de Dezvoltare Locală în cadrul programelor PAEM/PHARE. În anul 1998, obţine titlul de Expert evaluator şi membru în comisiile de specialitate CNCSIS. În ianuarie 1996, prof. univ. dr. Dumitru Oprea este ales în funcţia de decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi (FEAA). În anul 1998, devine fondatorul şi Director al Şcolii Economice Postuniversitare "ELITEC". În decembrie 1999, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, prof. dr. Dumitru Oprea, a fost ales în funcţia de rector al Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi. A fost reales în aceeaşi funcţie în decembrie 2003, pentru al doilea (şi ultimul posibil) mandat de patru ani. În anul 1999, este numit Expert-evaluator al Comisiei Europene pe componentele Tehnologiile Societăţii Informaţionale, Ştiinţa în societate, Regiunile cunoaşterii, Activităţi de cercetare specifice pentru IMM-uri, Cercetarea la frontieră, Programele Cadru 5, 6, 7 (FP5, FP6 şi FP7). Este membru al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România (AGER) şi Expert contabil, înscris în Tabloul Experţilor Contabili din România. În anul 2006, a devenit Subject Matter Expert pentru PMI Standards Committee, ca expert pentru revizuirea formei finale a Project Manager Competency Development Framework, Project Management Institute, S.U.A. În prezent, rectorul Dumitru Oprea predă cursurile de Sisteme informaţional-contabile, Managementul proiectelor, Protecţia şi securitatea sistemelor informaţionale.


Înscris în Partidul Naţional Liberal, prof. Oprea a fost membru în Delegaţia Permanentă a acestui partid (2001-2004). În anul 2002, rectorul Dumitru Oprea a fost ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Iaşi a Partidului Naţional Liberal (PNL), în funcţia de vicepreşedinte fiind ales prof. dr. Vasile Cocriş, succesorul lui Oprea ca decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi. Cu puţin timp înaintea alegerilor locale din 2004, Dumitru Oprea s-a retras din funcţia de preşedinte al flialei judeţene Iaşi a Partidului Naţional Liberal, ca urmare a neînţelegerilor privind candidatul PNL la Primăria municipiului Iaşi. În octombrie 2006, rectorul Dumitru Oprea, a fost prezent la lansarea Platformei Liberale a lui Theodor Stolojan, care a precedat înfiinţării Partidului Liberal Democrat. Dumitru Oprea a devenit liderul local al PLD. Ca urmare a acestei acţiuni, rectorul Oprea a fost exclus din rândurile Partidului Naţional Liberal. După înscrierea Partidului Liberal Democrat, Dumitru Oprea a îndeplinit funcţiile de preşedinte interimar (martie - septembrie 2007) şi apoi preşedinte (din septembrie 2007) a Organizaţiei Judeţene PLD Iaşi. La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, a fost ales ca deputat în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, candidând pe listele Partidului Liberal Democrat pe poziţia 2. Este membru al Grupului Partidului Popular European (Creştin-Democrat) şi al Democraţilor Europeni, membru al Comisiei pentru cultură şi educaţie şi membru supleant în Comisia pentru control bugetar. După fuziunea dintre Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat, profesorul Dumitru Oprea a fost desemnat preşedintele organizaţiei municipale PD-L Iaşi şi candidatul oficial al PD-L la Primăria municipiului Iaşi. La alegerile locale din 1 iunie 2008, Dumitru Oprea a candidat pentru un mandat de primar al municipiului Iaşi şi a obţinut 38,10% din totalul voturilor valid exprimate, aflându-se pe locul II în topul preferinţelor alegătorilor după primarul în funcţie, Gheorghe Nichita.

Ca o recunoaştere a meritelor sale, prof. Dumitru Oprea a fost distins cu următoarele ordine şi titluri:

  • Cetăţean de Onoare al Statului Nebraska, S.U.A. (1993)
  • Doctor Honoris Causa al Universităţii Nebraska din Omaha, S.U.A. (2002)
  • Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Mare Cruce acordat de către Preşedinţia României (2000)
  • Crucea Patriarhală, conferită de Patriarhul României, Prea Fericitul Teoctist (13 octombrie 2005)
Dumitru Oprea este autorul mai multor lucrări în domeniul informaticii economice şi al managementului proiectelor. Dintre acestea menţionăm:
  • Prelucrarea electronică a informaţiei financiar-contabile (în colaborare, Ed. Universităţii "Al. I. Cuza" Iaşi, 1981),
  • Limbaje de programare şi bănci de date (în colaborare, Ed. Universităţii "Al. I. Cuza", Iaşi, 1990),
  • Bazele informaticii economice (în colaborare, Ed. Universităţii "Al. I. Cuza", Iaşi, 1990),
  • Iniţiere în Lotus 1-2-3 (Ed. Universităţii "Al. I. Cuza", Iaşi, 1993),
  • Premisele şi consecinţele informatizării contabilităţii (Ed. Graphix, Iaşi, 1995),
  • CASE. Proiectarea asistată de calculator a sistemelor informatice (în colaborare, Ed. Universităţii "Al. I. Cuza", Iaşi, 1998),
  • Analiza şi proiectarea sistemelor informaţionale economice (Ed. Polirom, Iaşi, 1999),
  • Managementul proiectelor. Teorie şi cazuri practice (Ed. Sedcom Libris, Iaşi, 2001),
  • Protecţia şi securitatea sistemelor informaţionale (Ed. Polirom, Iaşi, 2002),
  • Sisteme informaţionale pentru afaceri (în colaborare, Ed. Polirom, Iaşi, 2002),
  • Sisteme informaţionale pentru manageri (în colaborare, Ed. Polirom, Iaşi, 2002),
  • Protecţia şi securitatea informaţiilor (Ed. Polirom, Iaşi, 2003).
  • Sisteme informaţionale contabile (2 vol., Ed. Universităţii "Al. I. Cuza", Iaşi, 2003-2004) etc.

Niciun comentariu: