joi, iunie 19, 2008

Năstase: Am fost surprins să constat că Traian Băsescu are un caracter urât


Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, s-a prezentat ieri în faţa Comisiei juridice de Disciplină şi Imunităţi a Camerei Deputatilor, care la finalul discuţiei a dat verdictul de NUP privind începerea urmăririi sale penale.
http://www.ziare.com/_files/Image/news/293/292323_0804_adrian_nastase.jpgThe image “http://www.chinadaily.com.cn/english/doc/2004-12/21/xin_39120121100859333047.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Într-o postare pe blogul personal, Năstase spune că a venit în faţa Comisiei pentru a arăta că DNA a încălcat, în mod voit, principiile consolidate prin legislaţia naţională şi internaţională în materie, cum ar fi dreptul la un proces echitabil, prezumţia de nevinovăţie, dreptul la apărare sau principiul egalităţii persoanelor în procesul penal.

"De aceea nu ma miră că, în timp ce eram la Comisia juridică, unde s-a votat practic un NUP la mizeria de încercare a lui Morar de declanşare a unui dosar penal împotriva mea, PE SURSE primite la o agenţie de perete a Cotrocenilor, se anunţă un eventual dosar - pe teme de finantare de campanie electorala, de data asta ( dar nu din 2008, ci din 2004, probabil pe modelul dosarului afişelor lui Iliescu, din 1997!), - care să poată fi trimis, ÎN SFĂRŞIT, la instanţă (direct, prin ocolirea Parlamentului). Acestea sunt motivele pentru care am fost surprins, ieri, să constat că Traian Băsescu are un caracter urât. Nu mă aşteptam", scrie Năstase.

Potrivit acestuia, DNA nu este interesat de finanţarea campaniei electorale a partidului lui Băsescu, care a umplut toţi copacii, podurile, fântânile din România cu afişe şi ar fi plătit masiv - se spune - voturile în numeroase localităţi, în campania pentru locale din acest an, ci îl preocupă grija pentru campania PSD-ului din 2004.

" Din a cui comanda? Oare Monica Macovei ştie ? În dreptate şi Justiţie o să am încredere până la capăt. în procurorii lui Băsescu? Mi-e cam greu…", mai spune acesta. (Alina BOGHICEANU)

Niciun comentariu: