vineri, iunie 20, 2008

Orban: E posibil ca Oprescu să se simtă mai confortabil cu un viceprimar liberal



Orban: E posibil ca Oprescu să se simtă mai confortabil cu un viceprimar liberal (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este posibil ca Sorin Oprescu să se simtă mai confortabil cu un viceprimar liberal, menţionând că nu respinge ideea acestuia, dar că trebuie purtate discuţii mai profunde cu primarul şi cu partidele din CGMB.

"Nu am avut o discuţie legată de viceprimar. Acum, sigur, domnul Sorin Oprescu ştie că pe orice fel de proiect benefic pentru Bucureşti poate conta pe sprijinul nostru, aşa cum am avut atât eu, cât şi premierul, discuţii cu Oprescu şi e posibil să se simtă mai confortabil cu un viceprimar care să fie susţinut de PNL, pentru că în mod cert acest viceprimar va veni cu întreaga expertiză şi susţinere pentru proiectele Bucureştiului", a afirmat liderul PNL.

Orban a amintit că a avut o întâlnire oficială cu primarul general, în care i-a comunicat, fără a-i solicita susţinerea pentru un post de viceprimar, disponibilitatea consilierilor generali liberali de a pune la dispoziţia sa proiectele din programul de campanie, întreaga expertiză pe care o au în materie de administraţie în Capitală. De asemenea, Orban şi Oprescu au discutat despre coordonarea între Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor în privinţa proiectelelor începute în Bucureşti.

Întrebat dacă PNL Bucureşti agreează propunerea de a avea un viceprimar, liderul liberalilor din Capitală a menţionat că nu respinge ideea, dar a subliniat că PNL trebui să poarte discuţii "mai profunde" cu Oprescu şi cu formaţiunile politice care au reprezentanţi în CGMB.

"Nu resping ad initium, dar trebuie să avem discuţii mai profunde cu primarul general şi cu celelalte grupuri politice din CGMB", a subliniat Ludovic Orban, menţionând că după aceste discuţii liberalii din Bucureşti vor da un răspuns.

El a ţinut să mai spună că "lucrul cel mai important este ca adminstraţia Bucureştiului să funcţioneze".

"Cel mai important lucru acum este să existe o relaţie constructivă între executiv, primarul general şi Consiliul General, să nu blocăm Capitala aşa cum se prefigurează după anunţul intempestiv al unei majorităţi PDL-PNG. Şi orice soluţie care se va naşte din dezbaterea între primarul general şi CGMB care să fie benefică unei bune cooperări şi susţinerii programului de guvernare al primarului este binevenită şi susţinută de noi", a precizat Orban.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, validat în urmă cu o zi, şi-a început, vineri, activitatea la Primăria Capitalei, unde a avut o discuţie cu fostul primar Adriean Videanu, care îl aştepta pentru predarea biroului.

"I-am sugerat lui Adriean Videanu că poate ar fi mai corect ca al doilea viceprimar să fie din zona liberală. Aşa e mai corect, având în vedere că aşa au dorit cetăţenii", a declarat Sorin Oprescu în prima sa zi de primar al Capitalei. El a precizat că Adriean Videanu i-a promis că va prezenta propunerea în discuţiile de la PDL. Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a "luat act" de opinia lui Sorin Oprescu referitoare la un viceprimar PNL, dar că nu i-a promis actualului edil că va propune acest lucru în forurile partidului.

Niciun comentariu: