luni, iunie 09, 2008

Politica din spatele cuţitului


În lupta pentru putere, liderii politici nu prea înţeleg că frustrarea, pe care o sădesc în sufletului celor care îi susţin, naşte, în timp, monştrii. Sunt martor, zi de zi, la reacţia susţinătorilor care şi-au construit, ei însuşi, ochelari de cal. În lipsa argumentelor, frustrarea de a nu te putea convinge că cel pe care îl susţin este singurul adevăr disponibil pe piaţa politică, aceşti oameni, altfel delicaţi şi iubitori de dreptate, devin agresivi, animalici, iraţionali. Uneori astfel de reacţie ajung în atenţia presei.
Imagini preluate Antena 3 - Rompres




Unul dintre membrii caravanei electorale PD-L dintr-o localitate dâmboviţeană a fost înjunghiat mortal
Realizator: Unul dintre membrii caravanei electorale dintr-o localitate dâmboviţeană a fost înjunghiat mortal. Ieri s-a petrecut acest incident care s-a întâmplat în timp ce victima încerca să dezarmeze un locuitor al comunei care ameninţa cu un cuţit. Cazul a fost preluat de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Reporter: Cu ce v-a supărat? De ce l-aţi omorat?

Gheorghe Anton: M-a supărat ...

Reporter: De ce v-aţi suparat? V-aţi gândit că omorâţi un om? L-aţi omorat!

Incidentul s-a petrecut în satul Mogoşeşti din judeţul Dâmboviţa. După o altercaţie cu un consătean, Gheorghe Anton de 60 de ani a scos un cuţit şi fără să stea prea mult pe gânduri l-a înjunghiat.

...S-a îmbrăcat dimineaţa şi a plecat, dar nu mi-a spus unde pleacă. Nu ştim absolut nimic. Am primit un telefon că a fost înjunghiat în satul Mogoşeşti şi că este grav.

...Eu mă mir că acela este om de nota zece.

Apropiaţii explică gestul bărbatului prin unele neînţelegeri mai vechi pe care le-a avut cu victima în legătură cu un teren agricol.

...Era într-o maşină particulară.

Claudiu Dumitrescu (doctor Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa): Omul a căutat scanadal, deci s-a dat la multe persoane pe stradă şi pe urmă nu a putut să fugă. Are probleme cu un picior şi nu a putut să fugă şi l-a prins şi l-a tăiat.

...A fost solicitat serviciul de urgenţă 112 unde un pacient a fost înjunghiat în zona pelvină şi din cauza pierderii masive de sânge a intrat în stop cardio-respirator.

Moartea bătrânului a ajuns subiect de dispută între candidaţii la primăria comunei.

Adrian Cruceru (candidat la primăria Dragomireşti): Este membru PSD şi cel care l-a adus şi cel care a săvârşit această faptă.

Dragoş Vlădulescu (candidat la primăria Dragomireşti): Cinstit să fiu am auzit şi eu din zvonuri. Nu ştiu practic exact ce s-a întâmplat agolo.

Cazul a fost preluat de către procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. Gheorghe Anton a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi cercetat pentru omor din culpă. Dacă va fi găsit vinovat riscă să stea după gratii între 15 şi 25 de ani.

(Prin Monitoring Media: Antena 3, Ora: 10:12)

Niciun comentariu: