miercuri, iunie 11, 2008

Prima demisie în PNŢCD după semnarea protocolului cu PSD


The image “http://www.online.ro/timpolis/893/Popovici.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.pntcd.ro/files/Image/users/picture-34.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Alianţă pentru Timiş
Preşedintele PNŢCD Timiş, Marius Popovici, şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţinea la partid şi pare decis să renunţe şi la mandatul de consilier judeţean pe care l-a obţinut în urma alegerilor din 1 Iunie, transmite corespondentul AMOS News.

Principala nemuţumire a lui Marius Popovici este semnarea protocolului dintre PNŢCD şi PSD, partid cu a cărui reprezentanţi nu s-a înţeles nici în mandatul 2000 - 2004.

"Mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte acum 10 zile, după alegeri, când s-a anunţat protocolul cu PSD. Oricum am fost scos din cărţi de către partid. Este dureros când ţi-au făcut-o chiar proprii tăi colegi. Tind să renunţ şi la mandatul de consilier judeţean", a declarat Popovici.
Marius Popovici şi-a dat demisia

Acesta a mai spus că nu îşi va da demisia din partid, ci va rămâne simplu membru. Marius Popovici a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean timp de 12 ani. În perioada următoare, ţărănistul se va ocupa de firma sa de consultanţă, dar şi de funcţia de la societatea Apă-Canal (APCAN), care a ajutat comunităţile rurale la introducerea facilităţilor de acest fel. (Ioana Toma)

Înainte de primul tur al alegerilor, PNŢCD, PNL şi FDGR au semnat protocolul de înfiinţare a Alianţei pentru Timiş, structură politică ce speră să formeze, după alegerile locale din această vară, majorităţi în Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi în peste jumătate din comunele judeţului. Conform actului semnat de Marius Popovici (preşedinte PNŢCD), Liviu Borha (preşedinte PNL) şi Karl Singer (preşedinte FDGR), candidat al Alianţei la funcţia de primar al Timişoarei va fi Gheorghe Ciuhandu.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/521/7568/2647668/2/popovici-marius.jpg?width=250
Numele domnului Marius Popovici a rămas însă în istoria recentă a României legat de firma Mercedes. Am să citez din Bănăţeanu un articol de Alina Sabou:
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Marius Popovici, a confirmat, pentru Reuters, că, în două-trei săptămâni, venirea Mercedes în judeţul Timiş va fi o certitudine. "Partenerii germani au avut discuţii la nivelul cel mai înalt, cu reprezentanţi ai Guvernului, pentru a dechide o fabrică aici", a spus Popovici, citat de Reuters. Popovici a adăugat că locaţia fabricii ar putea fi la nord de Timişoara, aproape de graniţa cu Serbia şi Ungaria, în apropiere de drumul care leagă România de Ungaria.
Presa locală a scris, încă de acum o lună, despre faptul că marele concern german ar fi decis să se stabilească la nord de Timişoara, într-o comună unde există o altă mare investiţie germană. Pentru uzina Mercedes este nevoie de circa 200 de hectare de teren, după cum a declarat atunci preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. Acesta a spus că a avut o întâlnire cu o firmă de consultanţă care reprezenta un concern, dar nu a putut confirma dacă este sau nu vorba despre Mercedes. Confirmarea unei discuţii dintre un mare producător de maşini şi reprezentanţi ai Primăriei Timişoara a fost făcută şi de Aura Junie, directorul Direcţiei de Dezvoltare din municipalitate.
Ministrul Comerţului, Ovidiu Silaghi, a declarat, ieri, că Daimler, grupul care deţine marca Mercedes Benz, ar fi decis să se stabilească la Timişoara, după ce a oscilat între locaţia de aici şi judeţul Cluj. Investiţia s-ar ridica la 400-500 milioane de euro. (20 mai 2008)

Să fie o legătură între demisie şi investiţia în judeţ sau este o legătură întâmplătoare?
http://www.horizonluxurycars.com/used_cars_images/2000_Mercedes-Benz_C-Class.jpg

Niciun comentariu: