marți, iunie 10, 2008

Spectacole nocturne la Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca



Spectacole nocturne la Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca
Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca pregăteşte pentru stagiunea 2008-2009 multe premiere, spectacole nocturne şi invitaţi de marcă din străinătate, iar conducerea teatrului îşi propune să aducă publicul tânăr în sala de spectacole.

Directorul Teatrului de Păpuşi Puck, Mona Chirilă, a declarat că stagiunea 2007-2008 a teatrului de păpuşi a fost una din cele mai bune.

"Numărul de premiere a fost notabil, remarcabil, la ambele secţii şi română şi maghiară. Mai mult, prezenţa noastră la festivaluri internaţionale de marcă a început să se facă simţită. Am luat premii la festivaluri şi de aceea primim invitaţii la festivaluri din afară. Ţările cu tradiţie şi faimă în teatrul de păpuşi sunt fostele ţări comuniste şi noi am participat la festivaluri de marcă, cum este cel de la Zagreb, unde a fost o selecţie foarte dură. Am fost selectaţi cu spectacolul «Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici»", a spus Mona Chirilă.

Pentru stagiunea următoare, teatrul de păpuşi clujean îşi propune multe premiere şi spectacole prin care să aducă tinerii şi nu doar copiii în sălile de spectacol.

"Pentru stagiunea 2008-2009 pregătim un «Dănilă Prepeleac» care va încheia seria spectacolelor dedicate lui Ion Creangă. Vreau să începem o serie de spectacole Petre Ispirescu, un autor foarte cunoscut şi dorit de copii. Continuăm şi cu seria spectacolelor «nocturne». Din toamnă vreau să regândesc acest program, ca promovare, din cauză că publicul tânăr se lasă aşteptat la teatrul de păpuşi, respinge în mod neaşteptat ideea de teatru de păpuşi. Vor fi şi spectacole din străinătate cu păpuşari şi actori de marcă. Noi am început această serie cu un spectacol de comedia dell'arte făcut de unul din cei mai faimoşi actori şi autori de spectacole din Italia, Gaspare Nasuto", a adăugat Mona Chirilă.

Printre premierele stagiunii 2007-2008 ale Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj au fost "Bubocska" şi "Csipike" la secţia maghiară, iar la secţia română "Vicontele" de Eugene Ionesco, "Albă ca Zăpada", "Hansel şi Gretel", după Fraţii Grimm, "Camera oglinzilor", spectacol inclus în programul de Nocturne al Teatrului Puck, "Croitoraşul cel isteţ", după Fraţii Grimm şi "Tăticuţul are întotdeauna dreptate", după H. Ch. Andersen.


Vă recomand link-ul Teatrului de Păpuşi Puck, este ceva extraordinar. Nu ştiu de ce cultura nu beneficiază mai des de site-uri de o asemenea calitate.

Niciun comentariu: