vineri, iunie 13, 2008

Spectacolul "Podul sinucigaşilor" de Paul Ioachim are premiera în Irlanda



Spectacolul
Spectacolul "Podul sinucigaşilor" de Paul Ioachim, în care joacă actorul Dan Tudor, va avea premiera pe 17 iunie la The Granary Theatre din Cork, Irlanda.
The image “http://www.tnb.ro/admin/galerie_actori/291_croped.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

La eveniment este invitată şi fiica autorului piesei, Oana Ioachim, alături de reprezentanţi ai Ambasadei României în Irlanda.

http://www.fnt.ro/files/7zile_Simon%20Labrosse_2.jpg

"Podul sinucigaşilor", care va fi prezentat în Irlanda cu titlul "End of the Line", spune povestea a trei personaje disperate care se întâlnesc, în aşteptarea unui tren. Spectacolul este regizat de Donal Gallagher, după o adaptare de Jody O'Neill. Din distribuţie mai fac parte Carl Kennedy şi Jody O' Neall.

Actorul Dan Tudor a declarat pentru MEDIAFAX că montarea din Irlanda este foarte diferită de variantele spectacolului din România.

Tudor joacă rolul intelectualului neînţeles, care decide să se sinucidă, deoarece nu poate face faţă condiţiilor impuse de regimul comunist. "Ei au schimbat mult textul. În această variantă, intelectualul ajunge în Vest şi hotărăşte să se sinucidă acolo".

De asemenea, actorul a mărturisit că Donal Gallagher este genul de regizor care pune foarte mare accent pe mişcarea scenică. "Nu seamănă cu nicio montare a piesei de la noi", a descris Tudor spectacolul în care joacă.

Spectacolul va avea reprezentaţii în cadrul Cork Midsummer Festival, care are loc între 15 iunie şi 5 iulie şi care reuneşte spectacole de teatru, artă vizuală şi circ.

De asemenea, potrivit actorului, spectacolul va avea reprezentaţii anul viitor la Edinburgh Fringe Festival, unul dintre cele mai mari festivaluri de artă din lume, dar şi la ediţia de anului viitor a Festivalului Comediei Româneşti, care are loc la Teatrul de Comedie.

Teatrul ”G. Ciprian” Buzãu a luat fiintã prin HCJ nr. 5, din 28.03.1995, sub conducerea lui Paul Ioachim; premiera inauguralã avand loc pe 5 aprilie 1996, cu piesa “Omul cu martoaga”, de G. Ciprian.

Paul Ioachim (1930-2002) a mai produs piese precum "Capul de răţoi" (de George Ciprian, coproducţie cu Teatrul ”Nottara”). Ioachim a jucat şi în filmul lui Andrei Blaier, "Ilustrate cu flori de câmp".

2 comentarii:

N. Raducanu spunea...

"Capul de ratoi" si "Omul cu martoaga" sunt doua piese de George Ciprian. Ioachim a doar le-a pus in scena, dar nu el e autorul !

Bibliotecaru spunea...

@ n.raducanu
Mulţumesc. Într-adevăr exprimarea era defectuoasă. Am corect.