joi, august 21, 2008

Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, comemoraţi în cadrul CineClub NexT



Regretatul regizor, Cristian Nemescu
Regizorul Cristian Nemescu şi sunetistul Andrei Toncu vor fi comemoraţi, luni, la împlinirea a doi ani de la moartea lor, la CineClub NexT, în cadrul unui eveniment la care vor fi înmânate premiile Cinemagia obţinute de ultimul film semnat de cei doi,"California Dreamin' (Nesfârşit)".

La eveniment vor participa Tudor Voican (scenarist al producţiilor "Marilena de la P7", "Mihai şi Cristina", "Poveste de la Scara C", "California Dreamin'") şi Liviu Marghidan (director de imagine al filmelor "Marilena de la P7", "Poveste de la Scara C" şi "California Dreamin'").

Reprezentanţii publicaţiei Cinemagia vor înmâna trofeele câştigate de ultimul film al lui Nemescu, "California Dreamin' (Nesfârşit)", la începutul acestui an, cu ocazia Premiilor Cinemagia, care au dat ocazia publicului să îşi exprime preferinţele în materie de producţii româneşti.

"California Dreamin' (Nesfârşit)" a câştigat şapte dintre cele 18 categorii ale Premiilor Cinemagia, cele mai multe din cadrul acestei ediţii.

Printre distincţiile primite de ultima peliculă a lui Nemescu din partea publicaţiei se numără premiul pentru cel mai bun scenariu, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal şi premiul pentru cea mai bună imagine.

De asemenea, în cadrul evenimentului, care va avea loc la Cityplex, începând cu ora 20.00, vor fi proiectate filmele regizate de Cristian Nemescu al căror sunet este semnat de Andrei Toncu, "Marilena de la P7" (2006, 45 de minute), "Mihai şi Cristina" (2001, 15 minute), dar şi un film de animaţie de Valeriu Stihi, "Remiza", al cărui sunet a fost realizat de Toncu şi care a fost finalizat la începutul acestui an.

Tudor Voican şi Liviu Marghidan vor discuta cu publicul pe marginea proiecţiilor, iar unul dintre spectatorii prezenţi la această ediţie de CineClub va câştiga, prin tragere la sorţi, un DVD cu filmul "Marilena de la P7".

Cristian Nemescu şi Andrei Toncu şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină, în august 2006.

Tot în 2006 a fost înfiinţată Societatea Culturală NexT, în memoria celor doi, instituţie care organizează Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, care a ajuns, anul acesta, la cea de-a doua ediţie.

(MEDIAFAX)

Niciun comentariu: