joi, august 21, 2008

Directorul Piso de la Muzeul din Cluj, ameninţat cu demiterea


Directorul Muzeului Naţional de Istorie al Transilvaniei din Cluj, Ioan Piso, susţine că este ameninţat cu demiterea de către conducerea Ministerului Culturii şi Cultelor. El spune că a fost somat de către secretarul general al ministerului, Virgil Niţulescu, să prezinte un proiect de management până în 20 august, transmite corespondentul AMOS News.
Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei


Profesorul Ioan Piso susţine că nu poate prezenta legal acest proiect, pentru că nu i-a expirat contractul de management. El ocupă funcţia de director ca urmare a unei decizii judecătoreşti, iar de la începutul anului 2007, angajaţii Ministerului Culturii au omis să îi ofere un contract de management. Legea prevede că directorii instituţiilor de cultură sunt obligaţi să prezinte un proiect de management doar la expirarea contractului, iar profesorul Piso nu se află în această situaţie.( Francisc MĂDĂRĂŞAN - AMOS News )

Niciun comentariu: