duminică, august 17, 2008

Lucrarea "Nuptial Portrait of a Young Woman" a fost atribuită lui Leonardo da Vinci



Lucrarea
Un portret din secolul al XV-lea, care prezintă imaginea unei femei, a fost atribuit, în urma expertizei realizate de profesionişti din Italia şi SUA, artistului renascentist Leonardo da Vinci, informează cbcnews.

Potrivit sursei citate, pictura a fost vândută în urmă cu un deceniu pentru suma de 21.850 de dolari.

Iniţial, tabloul intitulat "Nuptial Portrait of a Young Woman" a fost atribuit unui artist german necunoscut, dar experţii din Italia şi Statele Unite au ajuns la concluzia că autorul operei este Leonardo da Vinci.

Se pare că pictura a fost realizată pentru a atrage un peţitor pentru o tânără femeie, cu identitate necunoscută, care se presupune că provenea din oraşul toscan Vinci.

Experţii au analizat timp de un an pictura înainte de a decide că lucrarea aparţine lui Leonardo da Vinci. Atribuirea ei cunoscutului artist ridică valoarea operei la milioane de dolari.

Elementele care au ajutat la identificarea autorului au fost ţinuta vestimentară a femeii portretizate şi coafura al cărei stil se regăşeşte în lucrările lui Leonardo.

"Intensitatea, calitatea şi puritatea stilului indică foarte clar că avem în faţă o pictură semnată de Leonardo", a declarat Alessandro Vezzosi, directorul Muzeului Da Vinci, din oraşul natal al pictorului.

"Cel mai semnificativ indiciu este stilul de «stângaci», tipic pentru Leonardo. Este o pictură extraordinară", a adăugat el, precizând că lucrarea a fost realizată probabil în jurul anului 1480.

Artistul şi inventatorul Leonardo da Vinci a trăit în perioada 1452 - 1519.

Niciun comentariu: