marți, august 19, 2008

Şeful DAE, Adrian Ciocănea, a fost eliberat din funcţie



Şeful DAE, Adrian Ciocănea, a fost eliberat din funcţie (Imagine: Mediafax Foto)
Premierul Călin popescu Tăriceanu a semnat, marţi, decizia de eliberare din funcţie a şefului Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), secretarul de stat Adrian Ciocănea-Teodorescu, şi printr-o altă decizie l-a numit în locul acestuia pe Aurel Ciobanu-Dordea.

Potrivit deciziei primului-ministru, Aurel Ciobanu-Dordea a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat în cadrul DAE, agent guvernamental însărcinat cu reprezentarea României în faţa Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene şi a Tribunalului de Primă Instanţă al Comunităţilor Europene, precum şi a celorlalte instituţii comunitare.

Aurel Ciobanu-Dordea va exercita temporar, până la numirea în funcţie a unui alt subsecretar de stat, şi atribuţiile acestuia din cadrul DAE.

Surse oficiale declarau în 13 iulie pentru MEDIAFAX că şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocănea, care a fost validat în funcţia de deputat, ar putea fi înlocuit la conducerea instituţiei de către Aurel Ciobanu-Dordea, fost negociator-şef pentru aderarea României la UE şi actual subsecretar de stat în DAE.

Dordea a ocupat funcţia de negociator-şef cu UE în perioada decembrie 1999 - ianuarie 2001, la propunerea PNL, formaţiune din care s-a retras ulterior, neavând voie să facă parte dintr-un partid politic în perioada în care îndeplinea acele atribuţii.

Conform articolului 71, alineatul 2 din Constituţie, calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului.


Niciun comentariu: