luni, august 18, 2008

Galaţi: Tabăra de sculptură, la a patra ediţie


Oraşul de la Dunăre va găzdui între 20 August-5 Septembrie a patra ediţie a Taberei de Sculptură, eveniment de anvergură naţională la care şi-au anunţat participarea zece artişti profesionişti şi meşteri populari, sculptori în lemn, din toate zonele cu tradiţie a ţării, transmite corespondentul AMOS News.
The image “http://www.frontnews.ro/imgs/articles/48283c4089901.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Pentru a participa la cea de-a patra ediţie a Taberei de Sculptură participanţii au avut obligativitatea de a trimite, în timp util, schiţa proiectului de Troiţă ce urmează a fi realizat. În acest fel, specialiştii Secţiei de Cercetare din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, şi -au făcut o primă idee de cum vor arăta viitoarele lucrări şi dacă meşterii vor respecta indicaţiile organizatorilor în realizarea troiţelor, mai ales că înălţimea lucrărilor va fi la ediţia din acest an mai mare (5/6 m).

Participanţii sunt prezenţi din diferite colţuri ale ţării: Maramureş -Sighetul Marmaţiei, Buzău, Brăila, Galaţi, Vaslui, Dolj, Câmpulung Moldovenesc, Săpânţa.
Artiştii care vor participa la această tabără, unică în România, prin faptul că realizează acest gen de sculptură, vor fi răsplătiţi prin acordarea de premii.Valoarea acestora se ridică la 7.000 lei.

Tema generală a taberei oferă libertatea deplină participanţilor în alegerea tehnicii şi a subiectelor, trebuind însă să se încadreze în canoanele creştin -ortodoxe şi să păstreze motivele tradiţionale populare româneşti specifice zonelor de provenienţă a acestora.

Lucrările realizate în cadrul taberei vor rămâne în patrimoniul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, urmând să fie donate şi amplasate în comunele din judeţul Galaţi.

(Corina Misăilă - AMOS News)

Niciun comentariu: