luni, august 18, 2008

Transport ieşit din comun


Institutul Cultural Român şi Trupa de teatru „Ilotopie” propun călătorilor bucureşteni o nouă formă de transport public: „Transport ieşit din comun”. Trei autobuze fantastice se vor plimba prin Bucureşti timp de cinci zile, în perioada 27–31 august, transportând utopii, vise şi călători.

Autobuzele „Ilotopie” – Arboribuz, High-Life Buz şi Bizarbuz – circulă pe rute obişnuite, dar oferă experienţe insolite. Vor putea fi întâlnite în trafic, în fiecare zi pe altă linie RATB, la intersecţia dintre real şi imaginar.

ilotopie[1]

Călătorii sunt rugaţi să nu taxeze biletul la urcarea în autobuz, să nu se îndoiască de visele lor şi mai ales să se ţină bine de barele de susţinere pentru a nu aluneca…în alte lumi.

Dacă în urmă cu un an, artiştii francezi invitaţi de ICR propuneau – la Festivalul de teatru stradal „Apă Aer Foc” – o alegorie pe oglinda lacului din Parcul Tineretului, cadrul utopiei urbane semnate de „Ilotopie” va fi acum carosabilul, iar publicul va fi un public călător.

Formată în anii ’80 în Camargue, între spaţii sălbatice şi zone industriale, „Ilotopie” este o companie specializată în acţiuni de „dezordine artistică” menite să revalorizeze spaţiul public.

Compania – una dintre cele mai importante trupe de teatru stradal ale momentului – reuneşte, în jurul Centrului Citron Jaune pe care l-a înfiinţat în sudul Franţei, creatori, actori, sculptori, dansatori, muzicieni, inventatori, scenografi şi cercetători.

Proiectul este realizat cu sprijinul RATB şi Volvo, se arată într-un comunicat al ICR Bucureşti. (Tudor Cristian - AMOS News)

Niciun comentariu: