duminică, august 17, 2008

"Ciobanul zburător" de Cătălin Muşat, recompensat cu menţiune specială la Locarno



"Ciobanul zburător" de Cătălin Muşat a primit, sâmbătă, o menţiune specială la secţiunea "Leopards of Tomorrow" - competiţia internaţională, dedicată filmelor de scurtmetraj, din cadrul Festivalului de Film de la Locarno, informează site-ul oficial al competiţiei.

Filmul lui Cătălin Muşat a obţinut o menţiune specială la secţiunea "Cinema e Gioventù" – Leopards of Tomorrow.

Premiile sunt acordate de Departamentul educaţiei, culturii şi sporturilor din Ticino.

La secţiunea "Leopards of Tomorrow" s-au făcut remarcate multe nume importante ale cinematografiei, primele filme ale unor regizori precum Fatih Akin sau Laurent Cantet (câştigătorul Palme d'Or de anul acesta), rulând în cadrul acesteia.

"Ciobanul zburător" este un documentar de scurtmetraj, realizat de Cătălin Muşat, în 2007, la cea de-a doua ediţie a Atelierului de filme documentare din Europa Centrală şi de Est, Aristoteles Workshop.

Filmul spune povestea unor ciobani de la o stână din zona Sibiului, în apropierea căreia se construieşte un aerodrom. Proiectul este finanţat de televiziunea ARTE, de Centrul Naţional al Cinematografiei şi de Ambasada Franţei.

Succesul lui Cătălin Muşat se adaugă celor trei premii pe care "Mar Nero/ Marea Neagră", lungmetrajul de debut al regizorului italian Federico Bondi, cu Dorotheea Petre şi Vlad Ivanov în distribuţie, le-a obţinut, sâmbătă, la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno.

Niciun comentariu: