marți, august 19, 2008

Elenei Basescu i s-a incalcat dreptul la onoare prin acuzatia ca s-ar droga


Am auzit pe cineva cum că Elena Băsescu ar fi câştigat procesul cu ziarul Tricolorul. M-a mirat, pentru că ştiu că astfel de procese durează la nesfârşit. Mi-am adresat întrebarea dacă Elena Băsescu şi-a făcut analize de sânge pentru a demonstra că nu se droghează sau dacă totul s-ar fi limitat la imposibilitatea demonstrării, din partea ziariştilor, faptului că Elena Băsescu se droghează sau nu. Îmi este absolut indiferent dacă domnişoara se droghează sau nu, este interesant însă cum anume a decurs procesul. Oricât am căutat, nu am găsit. Singura informaţie mai coerentă am descoperit-o pe ştiri.ro
The image “http://stiri.rol.ro/images/stories/elena_basescu_copy_copy_copy.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 susţin că articolul publicat în "Tricolorul", potrivit căruia Elena Băsescu s-ar droga, i-a adus fiicei preşedintelui "un prejudiciu moral, necesar a fi reparat", însă procesul în acest caz va continua, după ce ziarul a contestat sentinţa instanţei.

În motivarea deciziei judecătorilor din 20 iunie, prin care Elena Băsescu a câştigat procesul cu "Tricolorul", se arată că acesteia i s-au incălcat drepturile la onoare şi reputaţie prin publicarea articolului "Ultima oră" în ziarul "Tricolorul", textul conţinând "o judecată de valoare a autorului articolului". "Astfel, instanţa apreciază că afirmarea faptului că reclamanta (n.r. Elena Băsescu) ar consuma stupefiante în cantităţi excesive (juna) reprezintă fără îndoială o declaraţie factuală", arată înstanţa.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 mai susţin că daunele morale în valoare de 1 leu cerute de Elena Băsescu reprezentau o "reparaţie nepatrimonială a prejudiciului" suferit de fiica preşedintelui după apariţia articolului în ziarul "Tricolorul", cerere pe care instanţa a înlocuit-o cu obligarea ziarului Tricolorul la publicarea hotărârii din acest dosar.

"Instanţa apreciază că prin admiterea capătului de cerere având obiect publicarea pe cheltuiala pârâtei (n.r. ziarul "Tricolorul") a considerentelor şi dispozitivul prezentei prezentei hotărâri în ziarul Tricolorul se va repara în natură în integralitatea sa prejudiciul cauzat reclamantului (n.r. Elena Băsescu), astfel încât restul pretenţiilor nu îşi mai găsesc justificarea", arată magistraţii în motivarea sentinţei.

Potrivit aceluiaşi document, judecătorii au considerat că admiterea cererii în care Elena Băsescu solicită publicarea hotărârii din acest dosar în trei ziare cu tiraj naţional ar depăşi prejudiciul şi că ea s-a raportat numai la prejudiciul creat de publicaţiile "Cancan" şi "Tricolorul".

În acelaşi timp, magistraţii au respins acţiunea Elenei Băsescu împotriva publicaţiei "Cancan", pe motiv că autorul articolului, Bogdan Tiberiu Iacob, doar a informat opinia publică despre o nouă acuzaţie lansată de un ziar la adresa fiicei preşedintelui. "Instanţa consideră că Bogdan Tiberiu Iacob a încercat să contrabalanseze gravitatea textului (...), pentru acestea instanţa consideră că fapta imputată lui Bogdan Tiberiu Iacob are caracter licit, nefiind aptă a atrage răspunderea civilă delictuală”, se arată în motivarea magistraţilor.

Între timp, ziarul "Tricolorul", reprezentat în instanţă de SC Editura Speranţa SRL, a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Judecătoriei Sectorului 5 prin care acesta a fost obligat să publice sentinţa din procesul cu Elena Băsescu. Tribunalul Bucureşti a fixat primul termen pentru judecarea apelului formulat de "Tricolorul" pentru data de 10 septembrie.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au obligat, pe 20 iunie, ziarul "Tricolorul" să publice sentinţa în procesul intentat de fiica cea mică a preşedintelui României, după ce jurnaliştii publicaseră un articol potrivit căruia Elena Băsescu ar fi consumat droguri. În acelaşi timp, instanţa a respins restul pretenţiilor fiicei preşedintelui, respectiv daune morale de 1 leu faţă de Editura Speranţa SRL, şi, totodată, şi cererea de chemare în judecată formulată de Elena Băsescu în cazul Cancan Media SRL şi al lui Bogdan Tiberiu Iacob.

Elena Băsescu a dat în judecată, la începutul acestui an, atât ziarul "Cancan", cât şi cotidianul "Tricolorul", de unde a fost preluată iniţial informaţia potrivit căreia fiica preşedintelui ar fi consumat droguri. În cazul ziarului "Tricolorul", judecătorii au disjuns acuzaţiile, pentru că nu a fost identificat autorul articolului.

Sursa: ROL.ro



La Familia - Departamentul Droguri Dristor


Nici nu ştiu ce să cred, ori e prea multă zarvă fără nici o dovadă, ori dovezile sunt binişor "pierdute". Primul semn de întrebare a fost Raluca Sandu, apoi Ion Ion Ţiriac, acum Elena Băsescu. Sunt tot felul de procese, sunt tot felul de senzaţii construite, cât mai vocal, de către ziarişti. Mă întreb de ce nu scapă aceşti tineri de toată hărmălaiea, de ce nu câştigă oricâte procese, cu o banală probă de sânge sau urină.

Niciun comentariu: