marți, august 19, 2008

Năstase: Eu nu demisionez, să-şi dea demisia Traian Băsescu


Năstase: Eu nu demisionez, să-şi dea demisia Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Fostul premier Adrian Năstase a declarat, luni seară, la Antena 3, că nu demisionează din Parlament, întrucât aceasta ar echivala cu recunoaşterea "mizeriilor" care i-au fost făcute în ultimii ani şi a apreciat că Traian Băsescu este cel care ar trebui să demisioneze.

Năstase a susţinut că Traian Băsescu este cel care ar trebui să îşi dea demisia, întrucât beneficiază de "imunitate absolută", el arătând că nu va demisiona din Parlament, întrucât dosarele sale sunt unele "politice".

"De ce demisia? Pentru ce? Să-şi dea demisia Traian Băsescu, care chiar are imunitate absolută. El chiar dacă se urcă beat la volan, ceea ce i s-ar putea întâmpla, şi calcă pe cineva pe trecerea de pietoni, nu răspunde penal de nici un fel, are imunitate absolută", a arătat fostul premier.

El a susţinut că o eventuală demisie a sa ar echivala cu recunoaşterea tuturor "mizeriilor" care i-au fost făcute în ultimii patru ani.

"Demisia ar însemna să abdic de la ceea ce am spus ani de zile, să intru în scenariul pe care îl desenează Traian Băsescu şi Cezar Preda şi alţi tipi de la el din partid. În nici un caz", a subliniat Năstase.

Fostul premier a făcut, totodată, o paralelă între situaţia sa şi cea a lui Miron Mitrea, care a anunţat că demisionează din Parlament.

"Miron Mitrea are în mod evident o altă strategie. El şi-a construit strategia individuală, personală, într-un anumit fel. În ultimii patru ani Miron Mitrea nu l-a atacat niciodată pe Traian Băsescu. El (Mitrea, n.r.) şi-a asumat mai curând un rol tehnic, în cadrul partidului, de organizator. El (Mitrea, n.r.) nu şi-a propus să candideze la Preşedinţia României. Şi atunci, el (Mitrea, n.r.) s-a gândit, şi are dreptate, pentru povestea asta a lui, e mai uşor de rezolvat în acest mod, poate", a precizat Năstase.

El a precizat, de asemenea, că în cazul său nu este vorba de o singură "operaţiune".

"Eu am arătat că la mine nu este vorba de o singură operaţiune. Sunt zeci de chestiuni care au fost pornite, şi nu de acum, ci din 2001, care încearcă, într-un fel, să mă ţină la colţ. Pentru ce să-mi dau demisia? Să-şi dea demisia Traian Băsescu. Are de rezolvat dosarul Flota, casa din Mihăileanu. Are ce să facă!", a arătat Adrian Năstase.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii îi cer lui Adrian Năstase să demisioneze din Parlament, pentru ca acesta să poată veni în faţa justiţiei ca orice cetăţean, menţionând că Năstase nu are un dosar politic, aşa cum susţine acesta.


Îl ştiu pe Adrian Năstase cu ziceri academice şi glumiţe cu două înţelesuri, de genul ouălor fără număr, aceste cuvinte parcă sunt însă ceva mai radicale. Închid ochii şi mi-l imaginez pe Adrian Năstase îmbrăcat cu haine căpătate în spatele blocului şi cu un lanţ greu atârnat de gât. Este un Adrian Năstase hip.hop ce cântâ...



Lay Low - "Demisia"

3 comentarii:

Anonim spunea...

I inclination not agree on it. I regard as nice post. Specially the title attracted me to read the whole story.

Anonim spunea...

Genial post and this mail helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.

Anonim spunea...

Don't you think it's ridiculous to post such a picture? Does it really help us today in a triple-corrupted country which is not due to Adrian Nastase? Are you sure the choice made in 2004 was the right one? Do you feel living in a free homeland? These questions come from the hard work done by some to induce the idea that things could have changed better-which as proven- is false1 DO YOU/WE HAVE A BETTER LIVING?
I THINK MANIPULATION HAS HAD AS A RESULT A DEEP NIGHTMARE FOR THE WHOLE SOCIETY?
WHO'S TO BE BLAMED? THOSE WHO REALLY CARED OR THE ONES WHO POSTED RUBBISH WITHOUT EVEN LOOKING IN THE MIRROR AT THEMSELVES?