miercuri, august 20, 2008

Cavalerii teutoni, viitori invitaţi ai Festivalului de Artă Medievală din Cetatea de Scaun a Sucevei


Directorul Complexului Muzeal al Bucovinei, Emil Ursu, apreciază că la Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”, de la Suceava, desfăşurat între 11-17 august, au fost prezenţi “peste 17.000 de vizitatori, mult mai mulţi decât în ediţiile precedente”, transmite corespondentul AMOS News.

Valoarea biletelor de intrare vândute în timpul festivalului, de luni până duminică inclusiv, s-a ridicat la 28.840 lei, fiind aproape dublă faţă de vânzările la festivalul de anul trecut.

Emil Ursu a apreciat că, “în ciuda câtorva carenţe, a fost o ediţie incomparabil mai reuşită decât cele anterioare”. Domnia sa a mulţumit publicului spectator, “care s-a manifestat absolut civilizat. A fost un public minunat care cu siguranţă merită şi mai multe”, a mai declarat Emil Ursu.

Şi autorităţile locale şi judeţene au fost încântate de festival. Vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a felicitat CMB şi a declarat că se intenţionează ca la ediţia viitoare “să fie invitaţi, din zona europeană, şi cavaleri teutoni, pentru internaţionalizarea acestei manifestări”.

( Doina BOGHIAN - AMOS News)

Niciun comentariu: