vineri, august 15, 2008

Banii ocolesc principiile. Ministrul Meleşcanu declară un oups mai elaborat


Meleşcanu: Dacă au existat eventuale exporturi de arme în Georgia, s-au făcut prin intermediari
Meleşcanu: Dacă au existat eventuale exporturi de arme în Georgia, s-au făcut prin intermediari (Imagine: Mediafax Foto)
Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că România nu a exportat arme în Georgia, dar că se fac verificări pentru a vedea dacă nu au existat asemenea contracte "pe linie comercială", precizând că, dacă s-au făcut exporturi, acestea au fost prin intermediari.

"Ministerul Apărării, aşa cum ştiţi, nu produce niciun fel de armament. Nu am exportat nici arme, nici muniţie în Georgia, vom verifica dacă pe linie comercială au fost asemenea cazuri. Nu s-au exportat arme în zonele acelea de (conflict), iar dacă s-au exportat au fost prin intermediari", a afirmat Meleşcanu răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţiile liderului abhaz.

Liderul abhaz, Serghei Bagapsh, a declarat, joi, că în depozitele militare georgiene din defileul Kodori au fost descoperite cantităţi mari de armament, inclusiv arme de producţie românească şi americană, relatează site-ul Caucasian Knot, fondat de asociaţia rusă Memorial.

Bagapsh a afirmat că trupele georgiene care s-au retras din defileul Kodori au lăsat în urmă cantităţi mari de arme, care au fost transportate deja în depozitele armatei abhaze.

El a adăugat că forţele abhaze nu au cerut asistenţă din partea trupelor ruse pentru operaţiunile din defileul Kodori, aflat pe teritoriul regiunii separatiste Abhazia, dar controlat până săptămâna trecută de armata georgiană.

În urma operaţiunii, Abhazia a anunţat că a preluat controlul asupra defileului.

Niciun comentariu: