joi, august 14, 2008

"Transport ieşit din comun" cu trei autobuze "fantastice", în Bucureşti



Institutul Cultural Român (ICR) şi trupa de teatru Ilotopie propun călătorilor bucureşteni o nouă formă de transport public "Transport ieşit din comun", trei autobuze fantastice urmând să se plimbe prin Bucureşti timp de cinci zile, în perioada 27 - 31 august.

Dacă în urmă cu un an, artiştii francezi din Ilotopie propuneau - la Festivalul de teatru stradal ApăAerFoc, organizat de ICR - o alegorie pe oglinda lacului din Parcul Tineretului, cadrul utopiei urbane semnate de trupa de teatru va fi acum carosabilul, iar publicul va fi format de călători.

Proiectul se vrea a fi "o utopie urbană", închipuită de Ilotopie şi "pusă în mişcare" de Institutul Cultural Român.

Autobuzele Ilotopie , intitulate "Arboribuz", "High-Life Buz" şi "Bizarbuz", vor circula pe rute obişnuite, oferind "experienţe insolite".

"Vor putea fi întâlnite în trafic, în fiecare zi pe altă linie RATB, la intersecţia dintre real şi imaginar. Călătorii sunt rugaţi să nu taxeze biletul la urcarea în autobuz, să nu se îndoiască de visele lor şi, mai ales, să se ţină bine de barele de susţinere pentru a nu aluneca… în alte lumi", transmite ICR bucureştenilor interesaţi să se deplaseze cu cele trei autobuze.

Formată în anii ’80 în Camargue, între spaţii sălbatice şi zone industriale, Ilotopie este o companie specializată în acţiuni de "dezordine artistică", menite să revalorizeze spaţiul public.

Compania - una dintre cele mai importante trupe de teatru stradal ale momentului - reuneşte, în jurul Centrului Citron Jaune pe care l-a înfiinţat în sudul Franţei, creatori, actori, sculptori, dansatori, muzicieni, inventatori, scenografi şi cercetători.

Niciun comentariu: