marți, august 19, 2008

Dan Voiculescu: Sistemul de sănătate o mizerie totală prin care mişună gândacii


Preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu a declarat, referindu-se la proiectul pus în dezbatere de ministrul sănătăţii vizând stimularea performanţei medicilor, că iniţiativa este „frecţie pe picior de lemn” şi că ministrul Eugen Nicolaescu „ori patinează pe realitate ori este extrem de prost informat despre ceea ce se petrece în sistemul de sănătate”, informează un comunicat de presă.

„În condiţiile în care foarte multe spitale se zbat în mizerie şi sărăcie lucie, iar oamenii vin de acasă cu medicamente, să promiţi creşterea salariilor medicilor din banii care mai rămân în spitale este o prostie, un lucru fără legătură cu realitatea. În plus, modul în care au fost stabilite criteriile de recompensare poate îmbunătăţi activitatea unui CAP, nu a unui spital” a declarat preşedintele fondator al PC.

„În acest moment, după ani de reformă, sistemul de sănătate se remarcă prin două lucruri: este prost finanţat şi este politizat la maxim. Problemele sistemului sanitar sunt extrem de grave iar consecinţele acestor probleme asupra oamenilor sunt greu de evaluat. Aceste probleme ar merita o discuţie în CSAT, nu nişte hârtii puse pe un site. Avem spitale în ţară, multe spitale de urgenţă, unde lipsa banilor se vede în toaletele infecte, în lipsa dotărilor şi în nerespectarea regulilor minime de igienă necesare actului medical. Dacă vrem să vedem cum arată într-adevăr sistemul de sănătate nu trebuie decât să facem un tur al spitalelor de urgenţă: mizerie şi gândaci” a declarat Dan Voiculescu. (AMOS News)

Niciun comentariu: