joi, august 14, 2008

Geoană candidează la Senat într-unul din colegiile din Dolj



Geoană candidează la Senat într-unul din colegiile din Dolj (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, joi, la Craiova, că va candida pe unul din cele cinci colegii uninominale pentru Senat din Dolj, susţinând că o decizie în privinţa stabilirii zonei în care va concura va fi luată în cadrul organizaţiei judeţene.

Mircea Geoană a afirmat că nu a fost o decizie grea să aleagă să candideze pe un colegiu uninominal din Dolj, întrucât are "rădăcinile" şi "inima" în această zonă.

"Sunt destule discuţii în presa centrală şi locală şi cred că nu mai este niciun fel de secret pentru nimeni, că voi candida din nou, pentru Senatul României, de aici, din Dolj. Este o decizie pe care am luat-o extrem de uşor şi de simplu, pentru că sunt senator al acestui judeţ din 2004, sunt membru al organizaţiei locale din Craiova şi sunt un om care are rădăcinile şi inima aici, din Craiova, din Dolj", a declarat Geoană.

El a mai spus că va face "tot ce este posibil" să întoarcă, după alegerile din toamnă, "încrederea" pe care i-o acordă electoratul.

"O opţiune naturală. Cred foarte mult în consecvenţă şi statornicie în viaţă. Am să fac tot ce depinde de mine, şi nu numai aici, în Dolj, să dau înapoi din această încredere a oamenilor. Este o echipă puternică, aici la Dolj, este o echipă câştigătoare", a mai spus Geoană.

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a spus că nu avea niciun "dubiu" că Mircea Geaoană nu va candida de pe un colegiu de Senat din Dolj.

"Suntem onoraţi şi nu am avut niciun fel de dubiu şi nicio îndoială că vă vom avea la Craiova. Sunt 15 colegii uninominale pentru care celelalte partide trebuie să se teamă de PSD. În toate colegiile avem şanse", a spus Prioteasa.

După anunţul de candidatură făcut de Mircea Geoană, preşedintele PSD i-a oferit liderului social-democraţilor doljeni un tablou cu o caricatură care-i înfăţişa pe Ion Prioteasa şi Radu Berceanu într-un ring de box, liderul PDL Dolj fiind la pământ după eşecul din alegerile locale.

"Un ring de box. O amintire a luptei câştigate prin knock-out a meciului cu Radu Berceanu la alegerile pentru preşedinţia CJ Dolj", a spus Geoană, oferindu-i tabloul lui Prioteasa, pe care l-a sfătuit să şi-l aşeze în birou.

Potrivit unor surse din cadrul PSD Dolj, Mircea Geoană ar urma să candideze pe Colegiul petru Senat format din Colegiul 10 pentru Camera Deputaţilor, Dăbuleni, din care fac parte comunele Amărăştii de Jos, Amărăştii de Sus, Apele Vii, Cârcea, Castranova, Celaru, Coşoveni, Daneţi, Dioşti, Dobroteşti, Drăgoteşti, Gherceşti, Ghindeni, Leu, Malu Mare, Mârşani, Dăbuleni, Pieleşti, Robăneşti şi Teslui, şi Colegiul 9, Segarcea - Valea Stanciului, cuprinde localităţile Bistreţ, Bratovoeşti, Călăraşi, Calopăr, Cârna, Catane, Dobreşti, Ghidici, Gighera, Măceşu de Jos, Negoi, Bechet, Segarcea, Ostroveni, Podari, Rast, Rojiste, Sadova, Teasc, Ţuglui, Valea Stanciului.

Niciun comentariu: