marți, august 19, 2008

Berceanu: Obiectivele de infrastructură vizitate de Tăriceanu, eşecuri personale ale premierului


Berceanu: Obiectivele de infrastructură vizitate de Tăriceanu, eşecuri personale ale premierului (Imagine: Mediafax Foto)
Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a declarat, marţi, că Pasajul Băneasa, Centura Capitalei, Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi Centura Vest Ploieşti sunt eşecurile personale ale premierului Călin Popescu Tăriceanu, care nu a acordat sumele necesare finalizării acestor lucrări.

Democrat-liberalul Radu Berceanu a precizat că obiectivele de infrastructură pe care premierul Călin Popescu Tăriceanu le vizitează marţi, respectiv Pasajul Băneasa, Centura Capitalei, Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi Centura Vest Ploieşti, "sunt nişte eşecuri formidabile ale lui Tăriceanu personal".

"Toate cele patru obiective de infrastructură sunt în situaţia actuală din cauza banilor pe care el i-a promis, dar nu i-a dat. El inspectează nişte eşecuri personale", a susţinut Berceanu.

Reprezentantul PDL a susţinut că lucările la Pasajul Băneasa au costat peste 50 de milioane de euro, dar "nu folosesc la nimic, pentru că tot se stă la coadă".

El a arătat că lucrările la acest obiectiv trebuiau să înceapă în martie 2007 şi să fie finalizate în decembrie 2007.

"Nu s-a început nici în martie 2008, ci în iulie-august 2008. Nu s-a făcut nimic pentru că nu s-au alocat fondurile. Vina nu o poartă niciun ministru al Transporturilor, nici cel fost, nici cel actual. Tăriceanu se duce să vadă cum o lucrare care trebuia să fie gata în decembrie 2007 este începută în iulie 2008", a susţinut fostul ministru PD al Transporturilor.

El a arătat că cel de-al doilea obiectiv vizitat de Tăriceanu, Centura ocolitoare a Bucureştiului, are o "problemă principală legată de exproprieri".

Democrat-liberalul a completat că cel care trebuia să acorde sumele necesare exproprierilor este chiar premierul, care însă vizitează şantierul.

De asemenea, Berceanu a spus că primul-ministru nu a dat banii necesari nici pentru cel de-al treilea obiectiv vizitat de el, Autostrada Bucureşti-Ploieşti.

"Tăriceanu nu a dat niciodată bani pentru această lucrare. În 2007 s-au dat 3 milioane de euro pentru 40 de kilometri de autostradă. (...) Tăriceanu se duce să inspecteze cum aşteaptă firma respectivă să i se dea nişte bani, nişte terenuri, ca să poată lucra. Singurul vinovat este Tăriceanu, care nu a dat niciodată bani", a spus Radu Berceanu.

În privinţa Centurii Vest Ploieşti, Berceanu a susţinut că licitaţia pentru construcţia acesteia a fost iniţiată în ianuarie 2007, a fost anulată, apoi reluată în decembrie 2007 şi adjudecată în 2008 de către firma Paco, aflată pe locul al patrulea la licitaţie.

Berceanu i-a sugerat premierului Tăriceanu ca, în drumul către cele patru obiective, "să nu meargă pe contrasens, cu motociclişti şi cu girofaruri, sau, dacă merge astfel, să dea geamul jos, să audă părerile alegătorilor despre aceste lucruri".

Marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu verifică stadiul lucrărilor de fluidizare a traficului la intrarea pe DN1, centura Capitalei, autostrada Bucureşti-Ploieşti şi centura Ploieşti Vest.

După ce anul trecut a inspectat în câteva rânduri lucrările la pasajele rutiere din zona comercială Băneasa, Tăriceanu va urmări şi modul de desfăşurare a lucrărilor la pasajul subteran Băneasa.

Lucrările de extindere la patru benzi a centurii de nord a Capitalei vor costa 253 milioane lei şi vor fi executate pe trei tronsoane, până în 2009, cu fonduri de la bugetul de stat.

Niciun comentariu: