sâmbătă, august 16, 2008

DNA...


15 august 2008
Nr. 211/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:
- NEAGOE LAURENŢIU GEORGEL, agent de poliţie, şef de post poliţia Băbana (Argeş),
- BOROIU – BADEA FLORIN, persoană fizică
în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de aderare la un grup infracţional organizat.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că inculpaţii Neagoe Laurenţiu Georgel şi Boriu – Badea Florin au aderat, în perioada 2007 – iunie 2008, respectiv martie – iunie 2008, la un grup infracţional organizat, constituit pe raza judeţului Argeş, în vederea obţinerii unor sume de bani de la mai multe persoane, pentru ca în schimb să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş.
Concret, în cadrul acestui grup, cei doi şi-au asumat sarcina de a înlesni mai multor persoane schimbarea domiciliului pe raza judeţului Argeş în vederea obţinerii frauduloase a permisului de conducere. În ceea ce îl priveşte pe inculpatul Boroiu – Badea Florin, s-a mai reţinut că acesta a intervenit pe lângă funcţionari din conducerea S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş, pentru a asigura promovarea examenului de către candidaţii racolaţi.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală iar la data 14 august 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor pe o perioadă de 24 de ore. La data de 15 august 2008, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea celor doi inculpaţi pe o perioadă de 29 de zile.
În aceeaşi cauză, un număr de alţi 20 inculpaţi sunt cercetaţi în stare de arest preventiv de procurorii D.N.A pentru că au înlesnit obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere auto, în schimbul unor sume de bani, cei doi inculpaţi sus menţionaţi făcând parte din acelaşi grup infracţional organizat.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
În instrumentarea acestei cauze, procurorii DNA au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, cu ofiţeri din cadrul D.G.I.P.I. şi cu ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române.

Niciun comentariu: