joi, august 21, 2008

România este invitată de onoare a Festivalului Lavandei din Franţa


In perioada 21-25 august, în localitatea franceza Digne les Bains (regiunea Provence) are loc cea de a 87-a ediţie a Festivalului Lavandei. Aceasta manifestare atrage anual circa 30.000 de vizitatori. Pentru această ediţie, organizatorii au propus României să participe ca ţară invitată de onoare, informează un comunicat de presă al Ministerului pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Comert, Turism şi Profesii Liberale, remis AMOS News.

Potrivit sursei citate, participarea la acest nivel presupune: amenajarea unui stand de cel puţin 100 mp în cadrul târgului; aducerea de produse agroalimentare şi artizanale specifice; animaţii folclorice, muzicale pe durata celor 5 zile de desfăşurare; restauraţie tipică cu un spaţiu dedicat gastronomiei româneşti în cadrul târgului; prezenţa unei personalităţi din ţară sau de la ambasada pentru inaugurarea manifestării.

“Cel mai important beneficiu al statutului de tara invitata de onoare este comunicarea / publicitatea facuta Romaniei alături de promovarea evenimentului” a declarat Lucia Morariu, Secretar de stat pentru turism in cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Evenimentul se integrează în cadrul unei campanii de promovare axată pe partea de sud a Franţei venind în întâmpinarea deschiderii unor curse charter din oraşele Lyon şi Marsilia catre Constanta de catre touroperatorul francez Plein Vent.

“Romania este prezenta cu un stand de 100mp in care evolueaza Ansamblul folcloric si orchestra “Martisorul” din Cluj Napoca si in care expun un creator de costume populare, un incondeietor de oua si un artizan de sticla alaturi de reprezentantul Biroului de promovare turistica a Romaniei la Paris care ofera materiale de promovare si informatii despre Romania Turistica”, a detaliat Lucia Morariu. (AMOS News)

3 comentarii:

Unknown spunea...

Hmmm, iar a facut o afacere vreun imputit din Ministerul Culturii.
Imposibil sa nu fie spagi la mijloc.

Unknown spunea...

Problema n-ar fi asta, dar sunt convins ca se duc numai muhaiele, asa cum spuneam, cu spagi si interventii.
Si iar imaginea Romaniei este un kkt.

Bibliotecaru spunea...

Sunteţi un optimist incurabil. :)