marți, august 19, 2008

Senatorii PSD vor vota conform propriei conştiinţe în cazurile Şereş şi Păcuraru



Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş
Senatorii PSD vor vota în conformitate cu propria conştiinţă în privinţa dosarelor lui Şereş şi Păcuraru, fiind consecvenţi astfel deciziei luate la Cameră, unde deputaţilor PSD nu li s-a impus un anumit vot referitor la dosarele lui Mitrea şi Năstase, a anunţat, marţi, Mircea Geoană.

"Vom fi consecvenţi deciziei de la Camera Deputaţilor şi vom vota potrivit propriei conştiinţe", a precizat Geoană, care a arătat că el nu a văzut încă dosarele lui Şereş şi Păcuraru.

"Nu dăm instrucţiuni de vot pe zone de această natură. Senatorii noştri sunt maturi şi vaccinaţi ca să decidă singuri", a adăugat liderul PSD.

Senatul se va reuni în 25-28 august în sesiune extraordinară pentru cazurile Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru, a decis, luni, conducerea acestui for legislativ.

Preşedintele Senatului a precizat că raportul Comisiei juridice cuprinzând soluţia începerii urmăririi penale în cele două dosare ale senatorului PC Codruţ Şereş, precum şi în dosarul care îl vizează pe ministrul Muncii, Paul Păcuraru, se va afla în data de 25 august, la ora 13.00, în căsuţele senatorilor, devenind astfel public.

"Colegii senatori vor avea la dispoziţie toată ziua de luni până marţi la ora 12.00 posibilitatea de a studia aceste rapoarte, în cursul zilei de luni urmând a avea loc şi şedinţele grupurilor parlamentare, în care partidele vor putea lua decizia privind procedura de vot în plen", a adăugat el.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că toate partidele reprezentante în Senat au fost de acord, în discuţiile din Biroul Permanent, cu începerea urmăririi penale în cazurile celor doi senatori, Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş.

Comisia juridică a decis, săptămâna trecută, să recomande plenului Senatului aprobarea solicitărilor de avizare a urmăririi penale în cazurile lui Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru.


Ce nu am înţeles: "Senatorii PSD vor vota conform propriei conştiinţe în cazurile Şereş şi Păcuraru". Mai nou se anunţă normalitatea?

Niciun comentariu: