joi, august 21, 2008

Theodor Stolojan, desemnat premier din partea PDL - surse



Theodor Stolojan, desemnat premier din partea PDL - surse (Imagine: Mediafax Foto)
Theodor Stolojan va fi, cel mai probabil, desemnat de PDL pentru funcţia de premier, el urmând a avea rolul de "portdrapel" al partidului în campania electorală, motiv pentru care nu va candida într-un colegiu uninominal, ci se va implica la nivel naţional în promovarea candidaţilor PDL.

Surse din conducerea PDL au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, în condiţiile în care alegerile parlamentare din acest an se desfăşoară, pentru prima dată, separat de cele prezidenţiale, democrat-liberalii iau în calcul înlocuirea "locomotivei electorale" reprezentate de candidatul la funcţia de şef al statului cu premierul partidului.

Astfel, persoana care fi desemnată pentru funcţia de premier va avea rolul de "portdrapel" al campaniei electorale a PDL, reprezentând şi susţinând, la nivel naţional, candidaţii partidului în alegerile uninominale.

În urma cercetărilor sociologice, liderii PDL au constatat că prim-vicepreşedintele partidului Theodor Stolojan are nu numai cea mai mare notorietate, ci deţine şi cea mai înaltă cotă de încredere dintre potenţialii candidaţi la funcţia de premier.

Potrivit surselor PDL, "premierul" Stolojan nu trebuie să fie "legat" în campania electorală de un singur colegiu uninominal. Strategia partidului este formată după modelul de campanie din 2004, când Traian Băsescu a "tras" după el candidaţii Alianţei D.A., în turneele sale electorale din toată ţara.

În campania acestui an, Theodor Stolojan va prelua rolul deţinut în 2004 de Traian Băsescu. În plus, prin faptul că Stolojan nu va avea calitatea de candidat în alegeri, el va putea reprezenta PDL la televiziuni, inclusiv în emisiuni care nu au caracter strict electoral.

Stolojan va avea astfel o vizibilitate mult mai mare decât dacă ar fi fost candidat, ceea ce l-ar fi obligat să apară doar în cadrul programelor speciale de campanie şi să se rezume la problemele colegiului electoral în care ar fi candidat.

Theodor Stolojan va fi desemnat, cel mai probabil, premier al Guvernului PDL la începutul lunii septembrie, în cadrul Conferinţei Naţionale Anuale a partidului.

La ora actuală există discuţii în PDL privind oportunitatea anunţării în cadrul Conferinţei Naţionale Anuale a echipei guvernamentale a partidului. Astfel, liderii PDL iau în calcul prezentatea fie a întregului Cabinet democrat-liberal, fie doar a unor miniştri desemnaţi de partid.

La Conferinţa Naţională Anuală, din 12 septembrie, va fi prezentat inclusiv Programul de guvernare al partidului, care ar putea fi susţinut, pe domenii, de unii membri ai Cabinetului PDL. De asemenea, va fi anunţată lista finală a candidaţilor partidului în toate colegiile uninominale. (MEDIAFAX)

Niciun comentariu: