duminică, august 03, 2008

BPN nu va recunoaşte noua conducere a PD-L Constanţa


Conducerea centrală a PD-L nu va recunoaşte noua conducere a organizaţiei PD-L Constanţa, desemnată, sâmbătă, de Consiliul Judeţean de Coordonare al acestei filiale.

Secretarul executiv al PD-L, Costică Canacheu, a afirmat că reuniunea de sâmbătă, de la Constanţa, a fost "o şedinţă a unor cetăţeni care nu sunt membri de partid" şi din acest motiv, deciziile lor nu pot fi respectate de PD-L. "Nimeni din structurile noastre nu a participat la acea şedinţă. A fost o întâlnire a unor cetăţeni, care nu mai sunt membri în PD-L, dar care folosesc numele partidului, şi noi nu putem respecta ce decid cei din afara formaţiunii", a afirmat, pentru AMOS News, secretarul executiv al PD-L, Costică Canacheu.

Reprezentantul PD-L a mai menţionat că toate schimbările "operate" de Elena Udrea, la Constanţa, au rolul de a readuce organizaţia judeţeană pe primul loc, la următoarele alegeri. "Conducerea validată de Biroul Permanent Naţional (BPN) are o agendă de lucru care îşi propune ca judeţul Constanţa să nu rămână permanent la stadiul de înapoiere politică, aşa cum vrea primarul Radu Mazăre. Deciziile Elenei Udrea au fost bune", a mai menţionat Canacheu.

După cum se ştie, Consiliul de Coordonare Judeţean Extraordinar al PD-L Constanţa, convocat de membrii excluşi din partid, a desemnat, sâmbătă, o nouă conducere a filialei. Practic, Consiliul de Coordonare a refuzat să recunoască autoritatea liderului interimar, Ion Popescu şi a conducerii numite de Bucureşti.

La reuniune au participat peste 600 de membri, dintre care doar 20 proveneau din rândul excluşilor. Votul a stabilit ca fostul vicepreşedinte al organizaţiei, Constantin Chirilă (exclus din partid), să fie noul preşedinte al PD-L Constanţa. Imediat după această reuniune, participanţii la Consiliul de Coordonare au mers la sediul organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, pentru a instala noua conducere a partidului.

Organizaţia PD-L Constanţa a fost dizolvată de conducerea centrală, ca urmare a rezultatului slab de la alegerile locale. Această decizie a dus la apariţia unui adevărat scandal, deoarece numeroşi politicieni nu au fost de acord cu noua echipă de lideri, stabilită de Elena Udrea. (Cosmin Buhuş - AMOS News)

Niciun comentariu: