marți, august 05, 2008

PC cere Guvernului să majoreze pensiile până la 1 septembrie


Vicepreşedintele PC, Ioan Ţundrea a afirmat că 90% dintre pensionari sunt la limita subzistenţei, iar această devansare este foarte necesară.

Ioan Ţundrea a mai menţionat că Guvernul a calculat noul punct de pensie, după un salariu mediu brut de 1.550 lei, în condiţiile în care salariul real este de 1.800 lei.

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor, Viorel Copil, a ţinut să anunţe, astăzi, că Federaţia a solicitat în scris Ministerului Muncii devansarea majorării pensiilor de la 1 septembrie: "Să nu se prevaleze Guvernul că sunt inundaţiile şi altceva în ţară nu poate fi făcut". (Cosmin BUHUŞ - AMOS News)

2 comentarii:

articlier spunea...

Chestia asta cu "90% dintre pensionari aflati la limita subzistentei" incepe sa ma enerveze. Pensionarii pe care ii cunosc eu au cu totii peste 12-14 milioane de lei vechi pe luna. Sunt fosti muncitori, maxim maistri, ofiteri cu scoala militara trimisi in rezerva, profesori cu vechime completa, etc. Un vecin de-al meu, pensionar CFR are trei masini noi-noute. In acest timp inginerii de provincie "prinsi" de Revolutie la 30-35 de ani, care muncesc pe unde pot si au copii in facultate, inca se taraie cu salarii sub 10 milioane si fara bonuri de masa. Mai sa fie! Sa puna Fiscul pe tiganii grasi si rasi!

Anonim spunea...

PD-L-ul, acum, in prag de alegeri este in criza de popularitate, se prabuseste vertiginos in sondaje. Cum bine zice si articlier, nu cred ca procentul de 90% este cel real, dar se incearca cresterea in sondaje prin masuri populiste.