luni, decembrie 01, 2008

Proiecţie de film şi masă rotundă: Podul de flori


Die Blumenbrücke Die Blumenbrücke

Luni, 1 decembrie 2008, ora 19.30:

Locaţie: Cinematograful Arsenal, Potsdamer Strasse 2, 10785 Berlin

Film

ProiecŢie de film Şi masă rotundă: Podul de flori

Regia: Thomas Ciulei, România 2008

Moderator: Tina Mendelsohn (moderatoare a emisiunii Kulturzeit/3sat, ZDF)

Participanţi: Thomas Ciulei (regizor, producător şi docent la FFH München/Academia de film şi televiziune), Elena Ştirbu (specialist în ştiinţele migraţiei-Germania), Gari Pavkovic (Responsabil pentru problemele migraţiei, Stuttgart, Germania).

PODUL DE FLORI în regia lui Thomas Ciulei a fost distins cu Premiul pentru “Cel mai bun documentar” al Festivalului filmului central şi est-european goEast 2008 de la Wiesbaden. Filmul descrie viaţa cotidiană a unei familii din Republica Moldova, care în ciuda lipsei mamei, plecată să lucreze în Italia, este plină de iubire şi optimism.

Prezenţa la Berlin a regizorului Thomas Ciulei este susţinută de către ICR “Titu Maiorescu”

(sursa: http://www.rki-berlin.de)

Podul de flori, 2008, scenariul, imaginea şi regia Thomas Ciulei, este o coproducţie

româno-germană între Europolis Film, Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii şi Ciulei Films Germania şi a câştigat concursul Centrului Naţional al Cinematografiei în 2005.

De trei ani de zile, Costică Arhir îşi creşte singur cei trei copii, de când nevasta a plecat la muncă, în Italia. Situaţia familiei Arhir este departe de a fi singulară - în Republica Moldova în jur de 50% din forţa de muncă este plecată în străinătate.
Turnat între ianuarie şi aprilie 2007, documentarul foloseşte elemente ficţionale în naraţiune, punând în scenă personaje reale care îşi interpretează propria lor poveste. (sursa: http://agenda.liternet.ro)

The image “http://mwave.irq.hu/kepek/filmek/1393/t_1393podulcuflori.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

http://mwave.irq.hu/index.php?nyelv=eng&modul=filmek&kod=1393

Niciun comentariu: